Vakantiehuizen
Bestemming
Gebied
Sorteer
Spanje > Vall de Laguar > Vakantiehuis Casa Rural La Casota
Vakantiehuis Casa Rural La Casota

Midden in de vallei, op de oude weg tussen Campell en Fleix en aan de voet van de Cavall Verd, vond ik de magische wereld van Joaquina. Ik bleef me er verbazen over de natuur die liet zien wat voor krachten ze bezat. En over de vergezichten. \'Kijk daar in de verte ligt Ibiza.\' En ook de eeuwenoude gebouwen, Ún de magie van Finca la Casota grepen me. Het is er, hoe zal ik het zeggen: hemels.

Vanochtend besloten mijn goede vriend Jorge en ik om te gaan wandelen. We waren wakker geworden met het mooiste uitzicht en dachten: daar willen we lopen. Maar na een dag genieten, staan we nu in het dorpje. Wat is de weg terug? Gelukkig is de goedgemutste Joaquina hier net zo beroemd als bij haar gasten. \'De smalle straatjes uit en dan om de berg. Daar ligt het verscholen\', wijst een van de bewoners op het bankje in de schaduw. En terwijl we rustig naar boven klimmen, denk ik aan die prachtige plek die in de 12e eeuw al dienstdeed als strategisch uitkijkpunt voor andere kastelen in de regio. Af en toe droom ik er weg naar de 17e eeuw en zie alle eeuwenoude gebouwen waarin ik nu rondloop, dienstdoen in vervlogen tijden. Ik ruik de rozijnen die vroeger in het huis lagen te drogen en als ik goed luister, hoor ik de eeuwenoude stenen de mooiste verhalen vertellen. Te midden van een natuurgeweld van de hoogste orde.

En dan zie ik de finca opdoemen. Een ezel, de kat en wat kippen pruttelen voorbij over het terrein. Joaquina had al gehoord dat we onderweg waren en dus is ze alvast wat gaan maken in haar restaurant. \'Want bewegen, doet eten.\' Ik puf nog na en kijk rond. \'Daar wilden we lopen, hier willen we zijn,\' fluister ik zacht en glimlach.

Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 340

Spanje > Vall de Laguar > Vakantiehuis Hotel Alahuar
Vakantiehuis Hotel AlahuarSoms heb je van die momenten dat je jezelf even moet knijpen om te beseffen dat je niet droomt. Dat de pracht waar je nu bent, echt is. Dat gevoel heb ik hier elke dag. Bij de droomplek genaamd hotel Alahuar.

Stel je voor: je zit in een ronde jacuzzi, het water prijkt tot de rand. Je zucht diep en kijkt naar buiten, maar je gelooft je eigen ogen niet. Het uitzicht: amandelboomgaarden, verse tomaten en sinaasappelbomen, een eeuwenoud kasteel vlakbij de kust. De zon besluit bijna dat het tijd is voor de avond. Een zachte oranje gloed vult het landschap. Je denkt aan vanochtend toen je wakker werd en rustig om je heen keek. Naar de stijlvolle en sfeervolle inrichting in je slaapgedeelte en ook boven in de woonkamer proefde je de mediterrane bijna Toscaanse sfeer. Je stond op en begon de dag rustig. Keek uit over de vallei met in de verte de zee. Het landhuis en de gele huisjes van hotel Alahuar schitterden in de zon. Je twijfelde: begin ik de dag met een duik in het zwembad of wandel ik door de tuin met het geurenspektakel van verse rozemarijn en tijm en bloeiende bloemen. Je voelde de frisse lucht van het heerlijke landleven. En toen dacht je: zal ik een wandeling maken door het dorpje Benimaurell hier op de heuvel of rijd ik even naar de kust?

Je glimlacht en geniet nog wat na van die fantastische dag in de zon. Straks ga je genieten van de kookkunsten van huiskok Maribel. Je knijpt jezelf nog maar eens. Nee, het is geen droom. Het is echt. Je bent bij hotel Alahuar. Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 500