Vakantiehuizen
Bestemming
Gebied
Sorteer
Spanje > Uga > Vakantiehuis Casa el Morro
Vakantiehuis Casa el MorroLang geleden ben ik in IndonesiŽ geweest, een reis die ik graag nog eens over zou doen. Maar ja, AziŽ ligt niet bepaald naast de deur. Toen ik laatst op Lanzarote de tuin van Casa el Morro inliep, moest ik ineens heel sterk aan die reis denken. Ik wist niet precies waardoor het kwam.

Eenmaal in het huis kwam de geur van heerlijk eten me tegemoet. Ik ging mijn neus achterna en trof eigenaresse Raquel in de keuken. En wat bleek? Raquel had jarenlang op Bali gewoond. Toen ze besloot op Lanzarote een guesthouse te beginnen, wist ze dat ze heimwee zou krijgen naar haar tijd in IndonesiŽ. En dus werd Casa el Morro helemaal in de sfeer van wat jarenlang haar thuis was geweest. Overal Balinese meubelen, sierlijke Indonesische decoraties en niet te vergeten de Aziatische gastvrijheid. Ik heb zelfs een yogales met haar meegedaan. Nu ben ik normaal niet zo zweverig, maar dit was echt heel ontspannen.

Dankzij de bijzondere mix van westerse architectuur, oosterse inrichting en de hartelijkheid van Raquel heb ik een fantastische vakantie gehad. En natuurlijk ook door het heerlijk zwembad en de leuke, gezellige stadjes en het strand op korte rij-afstand. Raquel hoeft voorlopig niet naar Bali terug, die heeft helemaal haar draai gevonden op Lanzarote. Zo zie je maar: oost west Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 585

Spanje > Uga > Vakantiehuis Casa La Geria
Vakantiehuis Casa La GeriaLekker wandelen en de heerlijkste wijnen proeven, dat lijkt me nou echt iets voor jou! had eigenaresse Raquel gezegd toen ze vanochtend kwam informeren hoe onze nacht was. Grinnikend keek ik haar aan. Wat kende ze me toch goed! Niet zo gek ook, want ik ben al een aantal keren in Casa El Morro geweest, dat ook van Raquel is en op 1,5 kilometer afstand ligt van hier. Het is al jaren een van mijn favoriete plekken op het eiland. Elke keer weer word ik er in de watten gelegd, niets is Raquel te veel. Ik denk nog vaak terug aan haar yogalessen en hoe ontspannen die waren. Dus toen ik hoorde dat ze een nieuwe finca geopend had, wist ik waar mijn volgende trip naartoe zou gaan. Dat můest ik zien.

Na een kwartier lopen passeren we een wijnboer, die bezig is op zijn druivenplantage. Hij groet ons met een tikje op zijn grote strohoed. Onze eerste stop is Bodega Stratvs, roept de gids over zijn schouder, de jongste en modernste bodega uit deze wijnstreek. De technieken zijn zo vergevorderd dat de wijn hier van zeer hoge kwaliteit is. Ook de architectuur van de boerderij en zijn omgeving zijn bijzonder: het past helemaal in het landschap waar we nu doorheen lopen. En op het mooie terras kunnen jullie straks een glaasje proeven. Ik kijk opzij en zie ook mijn vriendin Athina glunderen. Mmmmm, ik kan de wijn al bijna ruiken, zegt ze lachend. Ik lach terug, steek mijn neus in de lucht en snuif de zoete druivenlucht op. De gids versnelt zijn pas. De wijnboer wacht op ons! Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 535