Vakantiehuizen
Bestemming
Gebied
Sorteer
Spanje > Todoque > Vakantiehuis Casa Francisco
Vakantiehuis Casa FranciscoIk heb het idee dat ik al een tijdje rondjes aan het rijden ben. Reed ik net niet ook al langs dit rode stenen muurtje? Ik zet mijn auto langs de kant, pak mijn kaart erbij en probeer me te herinneren of ik hier net links of rechts ben afgeslagen. Toegegeven: ik ben hier in Todoque al vaker verdwaald tussen de bananenplantages. Als je wel eens in deze regio op La Palma bent geweest, snap je precies waarom. De smalle straatjes vormen op sommige plekken een waar doolhof.

Als ik even later een oudere man aan de kant van de weg mijn kant op zie lopen, besluit ik hem gelijk de weg te vragen. Hij blijkt Francisco te heten en gastvrij als hij is, nodigt hij me meteen uit voor een kopje koffie bij hem thuis. Casa Francisco blijkt een kleinschalig complex te zijn met 7 bungalows, omgeven door een mooi onderhouden tuin. De natuur viert er hoogtij en bloemen zijn er overal. Zelfs het zwembad met kinderbadje is omgeven door bloemen en planten. Maar buiten de schoonheid van Casa Francisco, maakt Francisco zelf misschien nog wel de meeste indruk. Zijn energie en enthousiasme zijn aanstekelijk en voor ik het weet zitten we een wijntje te drinken bij het zwembad, waar we uitkijken over de hele omgeving. In de verte zie ik de bananenplantages waar ik net nog verdwaald rondreed. Gelukkig maar dat ik Francisco tegenkwam, anders had ik hier nu niet gezeten. Wie durft te verdwalen, vindt nieuwe wegen Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 535

Spanje > Todoque > Vakantiehuis Finca El Moral
Vakantiehuis Finca El MoralWanneer ik het terrein van Finca El Moral betreed, komen de bloemengeuren mij al tegemoet. De appartementen worden omringd door een prachtige tuin met kleurrijke, tropische en inheemse planten van La Palma. Vol bewondering wandel ik rond en geniet van het prachtige uitzicht over de vallei en Atlantische Oceaan. Op dat moment komt de eigenaar mij begroeten. Vol trots vertelt hij mij over zijn accommodatie en begeleidt mij naar mijn slaapplekje. Deze bungalow is niet zo maar een verblijf, dit is een oude Kiosk die vroeger op het plein stond in het stadje Los Llanos de Aridane! Het was het middelpunt van het sociale en culturele leven van het stadje, waar de bewoners graag een drankje met elkaar kwamen doen. Toen werd besloten dat het plein van het stadje gerenoveerd ging worden, heeft hij de Kiosk naar de Finca gebracht en omgetoverd tot een prachtige bungalow! Naast de bungalow zijn er nog zeven appartementen op het terrein, deze zijn van binnen al net zo kleurrijk als de tuinen eromheen! Wanneer ik aan het eind van de dag een frisse duik neem zwembad, omringd door palmbomen, kan ik maar één ding denken: Wat een heerlijke plek om volledig tot rust te komen Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 475

Spanje > Todoque > Vakantiehuis Villas las Cercas
Vakantiehuis Villas las Cercas

Op La Palma kun je het profiel uit je schoenen lopen! Ik hoor het mijn gastheer Francisco nog zeggen toen ik hem vanochtend in alle vroegte bij het zwembad tegenkwam. Ik heb heerlijk geslapen in mijn knalgroene villa, een van de vier kleurrijke huizen die Francisco samen met zijn vrouw Teresa en hun familie heeft gebouwd. Het royale zwembad lonkte en ook mijn riante terras met uitzicht op het omliggende groen lag er verleidelijk bij. Maar, besloot ik ferm: op La Palma ben je niet alleen maar om te luieren. Er valt hier namelijk zoveel te ondernemen!

 

Nu loop ik hijgend door de stoffige hellingen van het centraal gelegen gebergte van La Palma. Boven me verrijzen de indrukwekkende toppen van een enorme erosiekrater tot een hoogte van meer dan 2.400 meter. Het landschap is totaal anders dan begin deze week, toen ik in het groene noorden door diepe kloven en langs kleine dorpjes wandelde. Verrassend verschillend ook van de paden door het laurierbos in het noordoosten, vrijwel uniek in Europa. Met meer dan duizend kilometer aan gemarkeerde wandelpaden kan ik op dit eiland mijn wandelschoenen eigenlijk wel permanent aanhouden. Al wil ik ook nog graag de omgeving per stoere mountainbike of wellicht zelfs te paard verkennen.

Met een zucht van inspanning zak ik neer op een grote rots, vanwaar ik een geweldig uitzicht heb over een groot deel van het eiland. Je moet er enige moeite voor doen, maar dan heb je ook wat. En wat zal ik me vanavond voldaan voelen als ik mijn eigen barbecue aansteek, wellicht nog een duik in het zwembad neem en geniet van mijn typisch Canarische villa met het houten puntdak. Ik geloof niet dat ik ooit eerder in een compleet groen huis gelogeerd heb. Alle reden om weer vrolijk verder te wandelen!

Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 505