Vakantiehuizen
Bestemming
Gebied
Sorteer
Spanje > Sant Miguel de Balansat > Vakantiehuis Ca'n Maries Hotel Rural
Vakantiehuis Ca'n Maries Hotel Rural\'Een diamant, een juweel!\' Miguel praat me in de auto bij als we onderweg zijn naar een bijzondere plek in het noorden van het eiland genaamd Villa Ca\'n Maries. Pepe is de trotse eigenaar van dit juweel in het noorden. Een alom gewaardeerd en intrigerend persoon, die zijn sporen heeft verdiend in de politiek van Ibiza.

Miguel kent mij en kon niet anders dan ons met elkaar in contact brengen. We rijden samen door de rustige bosrijke heuvels. Villa Ca\'n Maries ligt buiten het dorp, vlakbij zee en het lijkt net alsof je een stille oase binnenloopt! Pepe zit buiten op het terras aan de grote tafel en springt op als hij ons ziet. We schuiven aan en hij stelt de andere mensen aan ons voor. Het blijken bekenden uit de music scene. Nou ben ik niet zo\'n grote clubber, maar sommigen herken ik wel. \'Cava dan maar?\' en zonder antwoord ontpopt Pepe de kurk van een goede fles Spaanse Cava. \'Hier houd ik van\', zegt hij, \'met mensen tafelen met zoveel mogelijk verschillende achtergronden.\' Zijn Duitse vrouw Frauke schuift aan en ze beginnen te vertellen over hoe Ibiza in de jaren \'60 en \'70 een toevluchtsoord werd van hippies en hoe later het toerisme op gang kwam. \'En ook de feesten kwamen pas later.\'

Pepe wil in de eerste plaats dat iedereen geniet van zijn pareltje Ca\'n Maries. Een oase waar mensen komen voor hun rust in een huiselijke sfeer, met sfeervolle hotelkamers, lekker eten en een prachtige natuur. Die party\'s op Ibiza zijn er nog wel, verzekert Pepe me, maar \'s nachts en ver weg van hier. Mijn glas wordt bijgeschonken, de kaarsjes gaan aan en achter dit idyllische plaatje klinkt het geluid van de krekels en kikkers. Ik zucht, het is zo waar: diamonds are a girls best friend. Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 955

Spanje > Sant Miguel de Balansat > Vakantiehuis Hotel Rural C'as Pla
Vakantiehuis Hotel Rural C'as Pla\'Hier heerst het relaxte leven\', mijn goede vriend Pepe en ik hebben het vaak over dat unieke van Ibiza. Vroeger streken er veel hippies neer, tegenwoordig minder, maar toch is die relaxte sfeer in de lucht blijven hangen. \'We genieten gewoon van het leven\', lacht Pepe. Ik glimlach en kijk om me heen. Want ook hier bij Hotel Rural C\'as Pla voel ik hetzelfde, maar dan in een luxere variant.

Vlakbij de haven van Sant Miguel ligt hotel Rural C\'as Pla stilletjes op een heuvel, omgeven door bossen, palmbomen, bloeiende tuinen en doorkijkjes naar de zee verderop. Toen ik aankwam, stond eigenaar Massimo mij samen met zijn hond op te wachten. En al gauw begreep ik dat ook bij Massimo \'genieten van het mooie leven\' door zijn aderen stroomt. Binnen in het hotel vind je zitjes, banken en stoelen om te kletsen, een boek te lezen of even weg te dromen. Buiten is een terras op het dak met uitzicht op zee of de sterren in de nacht, of je strijkt neer op het zonneterras bij het zwembad of drinkt een drankje bij de bar. En daar mag je pakken waar je zin in hebt. \'Wel even zelf bijhouden wat je drinkt.\' Wil je bewegen? Dan duik je de mini-gym in om daarna bij te komen in de sauna of het Turkse stoombad. Een wandelingetje door de bloeiende tuin? Wat je wilt.

Uitrusten is belangrijk en dus maakte Massimo prachtige hotelkamers grenzend aan de tuin met stijlvolle houten meubelen en genoeg comfort. \'Het leuke is\', zei Massimo, \'de drukte is hier niet ver vandaan, maar hier rust je uit zoveel je wilt.\'

Achter Pepe wuiven de palmen zacht. Ik sluit mijn ogen. \'Je begint het al te leren\', zegt Pepeá tevreden. \'Komt door C\'as Pla\', lach ik. \'En okÚ, ik geef toe: een beetje door Ibiza.\' Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 905