Vakantiehuizen
Bestemming
Gebied
Sorteer
Spanje > Palafolls > Vakantiehuis Masia Mas Oller
Vakantiehuis Masia Mas OllerGenietend van de Spaanse zon zit ik samen op het terras met mijn goede vriend Omar. We drinken een lekkere café con leche in het gemoedelijke Palafolls. Ik moet je iets bekennen en je vindt het heel leuk, zegt Omar. Hij vertelt mij dat zijn ouders een 17e eeuwse boerderij hebben. Een typische Catalaanse Masia omgebouwd tot drie appartementen. Niet veel later zitten we in de huurauto op weg naar Masia Mas Moller.

Omgeven door prachtig groen en de bergen verderop, ligt de boerderij sereen in de zon. Je maakt er letterlijk een stap terug in de Catalaanse tijd, maar wel met al het moderne comfort van nu. De eeuwenoude staldeuren doen nu dienst als toegangspoort met daarachter voor ieder appartement een eigen voordeur en samen met zijn ouders, Ramon en Mari, lopen we rond.

Hier beneden waren de stallen en de keuken, boven sliep iedereen. De drie appartementen in Catalaanse stijl zijn gezellig ingericht met banken, een open haard en in de grote keuken staat een noesten eikenhouten tafel. \'Want wij Catalanen houden van eten en gezelligheid,\' lacht zijn moeder. Ik voel aan de eeuwenoude muren met de ronde keien die speels zijn gestapeld. Buiten gaan we zitten op de kleurige stoelen in de tuin. Er is een gemeenschappelijk terras en een grote barbecue staat klaar voor algemeen gebruik. Blijven jullie eten? We eten paella, met vis uit de zee verderop. Ik glimlach. Deze rust en Catalaanse stijl en dat op vijf kilometer van de drukke Costa Brava. Dit wordt een bijzondere vakantie in Catalonië Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 180