Vakantiehuizen
Bestemming
Gebied
Sorteer
Spanje > Ojen > Vakantiehuis Casas Ojen
Vakantiehuis Casas OjenAls ik op reis ben, vind ik het heerlijk om compleet op te gaan in de lokale bevolking. Toen ik Casas Ojen ontdekte wist ik genoeg. Deze kleine dorpshuisjes midden in het centrum van het dorpje OjÚn zijn echt iets voor mij! Op mijn dakterras geniet ik van de zon, terwijl ik uitkijk over de witte huizen. In de verte zie ik zelfs de zee! Wat moet het heerlijk zijn om hier te wonen. Aan luxe is hier ook geen gebrek. In de gezellige compleet ingerichte huisjes kom je niks te kort. Bovendien mag je ook van de faciliteiten van het nabijgelegen hotel La Posada del Angel, een van mijn eerdere ontdekkingen, gebruik maken. Ik zwaai even naar mijn Spaanse buurman en buurvrouw die beneden voorbij lopen. Toen ik hen vanochtend ontmoette, voelde ik me meteen thuis. Ik ben gelijk op de hoogte gebracht van de beste restaurantjes en meest authentieke plekjes van het dorp. Zo heb ik bij een klein delicatessezaakje wat typisch Spaanse lekkernijen gekocht. Ik zak wat onderuit in mijn stoel en geniet nog even van het uitzicht. Ja, ik ben hier helemaal in mijn element Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 575

Spanje > Ojen > Vakantiehuis La Posada del Angel
Vakantiehuis La Posada del Angel

Gefascineerd hang ik aan de lippen van Ton en Helga. Wat hou ik toch van de verhalen van gelukszoekers, van mensen die ten volle van het leven willen genieten. Dit Nederlandse echtpaar heeft een druk leven achter de rug als eigenaren van twee grote partycentra. Als hun twee jongens geboren worden en zij de zaken verkocht hebben, besluiten ze een nieuwe uitdaging aan te gaan: gasten ontvangen in een aangenaam klimaat.

En nu zitten we hier in Zuid-Spanje, lacht de gastvrije Helga, die me zojuist met de hotelbuggy van de parkeerplaats een paar honderd meter verderop heeft opgepikt. Via bezoekjes aan vrienden hadden we al geleerd dat Spanje veel meer te bieden heeft dan de Costa del Sol. We hebben hier geweldige steden ontdekt, naast de prachtige dorpjes en een indrukwekkende natuur. Helga en Ton hebben zich gevestigd in de bergen van AndalusiŰ, middenin het schilderachtige plaatsje OjÚn. In het hotel dat ze hebben overgenomen, herken ik de typisch Andalusische sfeer en ontdek ik diverse Moorse details. Helga wijst me ook op de resultaten van een moderniseringsslag. De lobby is uitgebreid met een ontbijtruimte en op de patio beginnen planten volop te groeien.

Als ik \'s avonds op zoek ga naar een plekje om te eten, stap ik vanuit de voordeur zo het Spaanse dorpsleven in. Op het authentieke dorpsplein klim ik op de rand van de fontein en geniet stilletjes van de druk gebarende Spanjaarden om mij heen. Ik denk aan Ton en Helga en hun beslissing om alles achter te laten. Wat is het toch fantastisch als je je dromen achterna durft te gaan.

Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 485