Vakantiehuizen
Bestemming
Gebied
Sorteer
Spanje > Los Llanos de Aridane > Vakantiehuis Casita Cancelita
Vakantiehuis Casita Cancelita

\'De zon die in de zee zakt. Een palmboom die wuift in de wind. Een wonderschoon uitzicht op zee.\' Dat was mijn antwoord toen mijn goede vriend Juan me vroeg wat het leven mooi maakt. We reden over de steile weggetjes die La Palma rijk is. \'En oja\', lachte ik, \'het zijn vooral de kleine dingen die het doen.\' Juan vroeg me om te keren. Richting een Canarische finca in de bergen, voorzien van alle dingen die het leven wonderschoon maken.

De zon schijnt avondrood over de amandelboom waar we bij aankomst op uitkijken. Juan plukt een amandel voor me en laat me deze proeven. Om ons heen liggen de negen casa\'s van La Cancelita rustig verspreid over het terrein. Met appartementen, een groot gezamenlijk zwembad met zee- en valleizicht en een vrijstaande bungalow met privézwembad. Allemaal gebouwd met natuurlijke materialen, ingericht in de stijl van het eiland.

Een paar uur later zou ik neerstrijken op een bedje bij het zwembad. Ik neem een slok van mijn verkoelende drankje. Juan heeft me beloofd dat ik de Melkweg zal aanschouwen, zoals ik hem nog nooit eerder zag. Ik zou een ster zien vallen en niets wensen. Want ik heb alles al. Alles wat het leven mooi maakt. Oftewel: Casita Cancelita.

Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 420

Spanje > Los Llanos de Aridane > Vakantiehuis Fuente La Teja
Vakantiehuis Fuente La TejaMet een opgelucht gezicht verruil ik mijn stevige wandelschoenen voor een paar luchtige teenslippers. De wandeling vandaag langs oude vulkanen was indrukwekkend en mooi, maar ik verheug me nu ook op een duik in het zwembad. Achterin de prachtig aangelegde tuin zie ik mijn gastvrouw Celia in de hot tub zitten, samen met haar goede vriend Adrian. Hoi Eliza!, groeten ze vriendelijk. Eet je vanavond een lekker visje met ons mee? Dat laat ik me geen twee keer zeggen. De ruimte rondom de buitenbarbecue is sfeervol en gezellig. We zitten er regelmatig met meerdere gasten aan de grote houten eettafel. Allerlei verhalen passeren de revue: van ieders belevenissen op het groene eiland La Palma tot wetenswaardigheden over de herkomst van de uiteenlopende gasten hier. Totdat het iedere avond weer eventjes muisstil wordt: het moment waarop de zon zo voor onze ogen in de Atlantische Oceaan zakt. Een dagelijks schouwspel, dat nooit zal vervelen! Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 535

Spanje > Los Llanos de Aridane > Vakantiehuis Puro Atlantico
Vakantiehuis Puro AtlanticoEliza, kom je? We willen voor het donker terug zijn. Ja, ik kom eraan! Ik kan mijn blik maar niet wegtrekken van de verte, terwijl ik tot aan mijn enkels in de lauwe zee sta. Ik voel vreemde kriebels in mijn buik, het lijkt wel alsof ik verliefd ben. Verliefd op dit uitzicht over zee. Daar, 6200 kilometer verderop ligt Cuba. En Venezuela. Te ver om te kunnen zien, maar het idee alleen al doet mijn hart sneller kloppen. Hoe zou het daar zijn? Net zo paradijselijk als hier, op het westelijkste strand van La Palma?

De autoreis vanmiddag, naar Puro Atlantico toe, was al een belevenis op zich. Met mijn goede vriendinnen Suzanne en Kim draaide ik een doodlopende, onverharde weg op en alle drie dachten we hetzelfde: klopt dit wel? We lachten van opwinding, want zo\'n verborgen plekje moet wel heel speciaal zijn. Ineens doemt er een viertal spierwitte villa\'s op. Wanneer we een van de appartermenten betreden zijn we verrast door de moderne inrichting en het eigen terras met uitzicht op zee. Het was daar, op ons terras, dat we besloten het strand op te zoeken om de laatste zonnestralen van de dag mee te pakken. Na vijf minuten rijden voelen we het zachte zand onder onze voeten.
Ik knipper nog een keer met m\'n ogen en staar in de verte over de immense oceaan. Zou dit het verliefde gevoel zijn waar de eigenaren het over hadden toen we aan kwamen? De reden dat zij besloten zich op dit uiterste puntje van Europa te vestigen? De zon is al bijna onder. Ik glimlach en draai me om: ons privéterras wacht. Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 595

Spanje > Los Llanos de Aridane > Vakantiehuis Villa Hermosilla
Vakantiehuis Villa Hermosilla

Langzaam laat ik mijn voeten in het water zakken terwijl ik aan de rand van mijn privézwembad zit. Terwijl ik uitkijk op zee dwalen mijn gedachten af..  Vanochtend besloot ik na mijn ontbijtje op aanraden van mijn vriendin Anna naar Puerto Naos te rijden. Na een klein uurtje rijden reed ik de plaats Los Llanos binnen en moest ik daar even stoppen. De weg was daar zo smal dat er maar één auto tegelijk door kon rijden.

Terwijl ik aan het wachten was op de passerende auto\'s, viel mijn oog op een verhuiswagen. Eerst een bank, daarna stoelen en een kast. Wie hier woont, heeft wel een goede smaak, dacht ik nog en ik fantaseerde over hoe het huis er van binnen uit zou zien. Blijkbaar was ik onbewust al een tijdje aan het staren, want opeens schrok ik op uit mijn gedachten: Hoe vind je het? Naast mijn auto stond Uwe, wat de eigenaar van Villa Hermosilla bleek te zijn. Hij vertelde me dat hij na een jaar hard werken aan zijn villa nu bezig was met de laatste loodjes. Een paar jaar geleden werd ik verliefd op het eiland en besloot ik Duitsland te verlaten en hierheen te verhuizen. Ik ben op zoek gegaan naar een speciaal plekje waar het beste van La Palma samenkomt.

Tevreden kijk ik naar de zwarte stenen villa achter me, die met zijn authentieke inrichting toch van alle moderne gemakken is voorzien. Wat het vooral bijzonder maakt, de mooie enorme keuken, waar veel licht naar binnenvalt en waarvan je prachtig uitzicht hebt.

Met een zonnetje die langzaam in zee zakt en een uitzicht over de bergen en de zee zo ver als mijn oog reikt, kan ik mijn geluk niet op. Het vinden van dat speciale plekje, dat is Uwe helemaal gelukt.

Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 680