Vakantiehuizen
Bestemming
Gebied
Sorteer
Spanje > Las Vegas > Vakantiehuis Casa La Cuadra
Vakantiehuis Casa La Cuadra

Las Vegas is niet alleen een bekende stad in Amerika, maar ook een klein dorpje op Tenerife. Met smalle straatjes, bijna geen auto\'s en veel groen, lijkt dit in geen enkel opzicht op de Amerikaanse stad. Toen mijn goede vriend Osiris mij uitnodigde om weer eens naar Las Vegas te komen, stemde ik natuurlijk gelijk in. Gelukkig had Osiris ook meteen een slaapplek voor mij geregeld bij zijn vakantieadresje Casa La Cuadra.

Toen ik bij Casa La Cuadra aankwam, stond Osiris mij al samen met zijn vader op te wachten. Na een korte rondleiding zijn we neergestreken in de tuin en genieten we van een versgeperst citroendrankje. Uit eigen tuin, vertrouwt Osiris senior me toe. Tevreden kijk ik om me heen. Casa La Cuadra is een gerenoveerd paardenverblijf uit de 18e eeuw, waarvan alle oude details bewaard zijn gebleven. Waar vroeger de paardenstallen waren zijn nu de slaapkamers en waar de voederbakken stonden is nu een bibliotheek. Authentiek met een vleugje modern. De hoogteverschillen, trappetjes en bloemen maken van de tuin een knus plekje. Omdat er in de buurt genoeg te ontdekken is, heb ik de komende dagen al helemaal volgepland. Maar vandaag blijf ik hier!

Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 575

Spanje > Las Vegas > Vakantiehuis Casas de Las Vegas
Vakantiehuis Casas de Las Vegas\'Soms moet je juist van de gebaande paden af!\' zei ik tegen Andres. We reden over een weggetje waar zelfs hij als eeuwige eilandbewoner nog nooit was geweest. Ik zag het landschap langzaam iets groener worden, het hoogteverschil zorgde voor mooie uitzichten en bijna overal spiekte de zee tussendoor.

Toen we aankwamen in het kleine dorpje Las Vegas, moest ik lachen. \'Wat een verschil met die grote Amerikaanse variant!\' Eigenaresse Maria stond ons in de straat op te wachten. En direct begon ze te vertellen over de verhalen van het dorp dat slechts een paar huizen telt. \'De mensen kennen elkaar dan ook allemaal. En het leuke is\', zei Andres \'jij bent deze week een dorpsbewoner hier!\' Ik glimlachte en kon niet wachten. Ik mocht kiezen van Maria: Casa Sofia of Casa Los Perez? Ik twijfelde. Allebei knusse en traditionele dorpshuisjes met een zwembadje, veel privacy en een omheinde tuin. Ik koos voor het witte Casa los Perez die in de schaduw van de palmboom op mijn komst wachtte. De hoge houten plafonds gaven de doorslag, ingericht in de stijl van het eiland. Meteen was ik dol op het speelse nisje van steen bij het raam en de chiringuito: de kleine buitenkeuken met barbecue en picknicktafel. \'Kan ik mooi mijn buren even uitnodigen voor mijn eerste avond hier in het dorp\', lachte ik.

En nu sta ik te koken, want uiteraard heb ik de buren uitgenodigd. Nieuwe mensen, nieuwe verhalen. Af en toe eens een andere route kiezen, ja, daar word je blij van. Vooral als je dan ook nog in een van de dorpshuisjes mag slapen. Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 555