Vakantiehuizen
Bestemming
Gebied
Sorteer
Spanje > Las Brenas > Vakantiehuis Appartementen Miranda
Vakantiehuis Appartementen MirandaVan boven is alles mooier, veel bijzonderder. De lavastranden, de kronkelende weggetjes tussen gele bloemen, de wolken die een dutje leken te doen tussen de bergen. Mijn goede vriendin Ursula en ik zweefden hoog boven La Palma met een parachute. Was de wereld ooit zo mooi?, vroeg ik mij af. En toen wees Ursula naar rechts, ik zag een rood dak aan zee glinsteren in de zon. Omringd door palmbomen die de lucht in knalden en iets wat leek op een botanische tuin. Of was ik in de tropen beland? Ik kneep in mijn arm. Maar ondanks dat ik mij zo vrij als een vogel voelde, wilde ik naar beneden, naar de Appartementen van Miranda.

De vlucht in de lucht, die Ursula voor mij had bedacht, bleek eentje met voorbedachte rade. Vlak na de landing stapten we in de auto. We gaan naar Jens, de eigenaar van Appartementen Miranda, had ze lachend gezegd. Via het pad in de tuin, waar de palmen en cactussen nog groter en mooier waren dan vanuit de lucht,  liepen we naar eigenaar Jens die net de barbecue naast het zwembad aanstak. Dat zie je niet van boven hè?, lachte hij toen hij mij naar de mozaïeken bankjes zag staren. De kolen waren aan het smeulen dus we hadden nog even tijd voor een wandeling. Langs het grote zwembad met de ligbedden, door de enorme tuin, naar de acht studio\'s met de moderne en kleurrijke inrichting. Ik zuchtte diep. Voor jou!, lachte hij en gaf mij de sleutel. Zie ik je zo terug voor het eten van de barbecue? zegt Jens tegen mij terwijl ik mijn appartementje aan het verkennen ben.

Ik zit hier nog even op mijn balkon over de oceaan te staren. Het is alsof ik op het dek van een grote boot sta. In gedachten zie ik de beelden van vandaag; ter land, ter zee en in de lucht. Het maakt niet uit, glimlach ik. De wereld van Miranda is altijd mooier, bijzonderder dacht ik terwijl ik terug liep richting de barbecue. Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 605

Spanje > Las Brenas > Vakantiehuis Villa Asuncion
Vakantiehuis Villa Asuncion\'Waarom is de straatverlichting oranje?\' vroeg ik aan mijn goede vriend Paco die een verrassing voor me had. \'Eentje voor het slapengaan en eentje voor als je wakker wordt.\' zei hij, omdat hij weet dat ik te nieuwsgierig ben om tevreden af te wachten. Maar Paco wist dat ik geen tijd zou hebben om ook maar ergens over na te denken. Ik zou genieten van \'s avonds laat tot \'s ochtends vroeg van dit prachtige plekje.

Via een smal weggetje kwamen we aan bij Villa Asuncion. \'Dit is een eeuwenoude jamfabriek waar nu appartementen sieren tussen de mango\'s, sinaasappels en avocado\'s. Waar de kippen verse eitjes voor het ontbijt maken en\' Ik schudde mijn hoofd. \'Vanaf het zwembad kijk je magnifiek uit over de zee. En struinen door de tuin is hier, hoe zal ik het zeggen: verrassend mooi. Zo staat er ineens een beschilderde badkuip met exotische bloemen en\' Ik luisterde niet meer. Stond ik daar, bij een prachtig typisch Canarisch huis uit 1892, maar door de nacht zag ik slechts witte contouren en wat ruitjesramen. \'Ik zie niks,\' zei ik teleurgesteld en Paco lachte naar Ana Teresa die aan kwam lopen. De gastvrouw was al geïnstrueerd. \'De lichten op het eiland kleuren oranje, omdat je vanaf hier de mooiste sterrenhemel ziet. En dit stoort ons niet in het turen naar boven.\' En toen zette Ana me achter een telescoop. Ik lachte en lachte. Wat ik zag? Ik kan het niet uitleggen, zo mooi.

Net werd ik wakker in mijn sfeervolle appartement. Ik ontdekte mijn terras omgeven door exotische planten en bloemen. Het zwembad: magnifiek. De tuin? Inderdaad verrassend mooi. En ontploft die pergola net als ik van geluk? Hoeveel sterren zou ik het hier geven, vraag ik me af. Ik denk zomaar een hemel vol. Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 470

Spanje > Las Brenas > Vakantiehuis Villas Los Pajeros
Vakantiehuis Villas Los PajerosLang geleden speelde een jong gezin in de branding van het zwarte vulkaanstrand. De kinderen probeerden de golven te ontwijken en de ouders keken gelukkig. Dit was niet alleen de mooiste plek om hun kinderen te laten opgroeien, ook droomden ze ervan om de villas verderop op de berg op te knappen en te verhuren zodat iedereen kon genieten van dit grote geluk aan zee. De kinderen groeiden op en dromen werden waar. Want nu staat daar Villa Los Pajeros, de prachtige villa\'s van señor en señorita Perez.

Hoog tegen de berg vind ik de vier geel met rode villa\'s. Dochter Maria wacht me op, samen met haar ouders die precies zo zijn zoals ik hoopte. De authentieke eilandbewoners runnen samen met hun dochter het complexje. De advocate komt elke dag even langs om te kijken wat ze voor de gasten kan betekenen. \'Mijn overgrootvader verbouwde vroeger op dit stuk land sinaasappels,\' en ze wijst naar de gaard verderop, \'en avocado\'s. Samen met zijn schapen en gezin leefde hij hier het rustige leven.\' Ik glimlach terwijl ik uitkijk over de haven van Santa Cruz de la Palma. We wandelen via het zwembad, de gezamenlijke barbecueplek en de tuin waarin alles driftig bloeit, groeit en ruikt.

En dan kom ik aan bij mijn villa die ruimer is dan ruim. De open haard lonkt, de ruimte is magnifiek en ik kan niet wachten tot ik mijn vrienden kan uitnodigen. \'Je hebt boven een balkon met een zitje en mooie vergezichten\' en dan opent Maria de deur naar het grote terras. Ik zucht diep. In de verte schittert de zee. Eén ding weet ik zeker: morgen zullen mijn vrienden en ik de golven ontwijken in de branding. We zullen lachen en denken: dit is echt het grote geluk aan zee. Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 500