Vakantiehuizen
Bestemming
Gebied
Sorteer
Spanje > La Torre de Claramunt > Vakantiehuis Appartementen Torre Nova
Vakantiehuis Appartementen Torre NovaMet een ferme dreun valt de gietijzeren deurklopper op de imposante voordeur. Het kleine binnendeurtje in de grote deur gaat open en twee Hollandse blauwe ogen kijken me aan: \'Goedemorgen! Welkom in Torre Nova!\' Ik stap een grootse hal in waar ik allerlei oude werktuigen uit de streek zie. \'Werken doe je hier niet hoor!\' lacht Jacqueline, als ze mijn gezicht ziet. \'Hier is het leven een feestje en bovendien: dat deden de vroegere bewoners ook niet!\'

\'Dus hij heeft dit landhuis gebouwd uit jaloezie voor zijn oudere broer?\' vraag ik. Ik zit samen met Nederlandse eigenaren Jacqueline en Geert in een schaduwrijk plekje in de tuin en neem een slok van mijn cava terwijl ik de omgeving opneem. Geert heeft me zojuist de geschiedenis van het landhuis verteld. Het dorpskasteel, de Torre van Claramunt, werd na de dood van de graaf van Gironella geŽrfd door zijn oudste zoon. Diens jongere broer was daar zo boos om, dat hij heeft geprobeerd hem af te troeven door deze Catalaanse villa te bouwen. \'Hij noemde het Torre Nova, de nieuwe toren, maar vergat de toren erop te zetten!\' lacht Geert, terwijl hij me het doorkijkje naar het dorpskasteel laat zien in de tuinmuur.

Toren of niet, deze omgeving maakt dat je je haast van adel voelt. Ik kan me levendig voorstellen hoe de Grandeza de EspaŮa hier vroeger het leven vierde. Tegelijkertijd voel ik me helemaal thuis in de grote mediterrane tuin met fruitbomen waar je gewoon de vruchten vanaf mag plukken, het grote zwembad met ligbedden en een hangmat. En dan heb ik nog niets gezegd over het interieur van het landhuis. Ook dat is indrukwekkend: de hoge plafonds met authentieke houten balken, grote ramen met luiken en de stijlvolle inrichting. De perfecte combinatie tussen authentiek en eigentijds. Het landhuis ademt ruimte en comfort. Door de ramen kijk je uit op een middeleeuws Spaans dorpje. Als ik \'s avonds op mijn bed lig, realiseer ik me dat hier, in het rustige CataloniŽ, de nachten nog zijn zoals ze bedoeld zijn: stil, duister en met een fantastische sterrenhemel Dit is de perfecte plek om je terug te kunnen trekken, maar waar het leven toch elke dag een feestje is! Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 265