Vakantiehuizen
Bestemming
Gebied
Sorteer
Spanje > Capmany > Vakantiehuis Can Llobet
Vakantiehuis Can Llobet\'Wat zoek je?\' Ik rijd tijdens de siŽsta door de smalle middeleeuwse straatjes van het dorpje Capmany. De inwoners zitten in de schaduw uit te buiken na de lunch. \'Ik zoek Can Llobet.\' Een man glimlacht: \'Ah, van Xavi! Stap uit en drink eerst wat met ons!\' Zijn aanbod klinkt verleidelijk, maar toch lonkt de gedachte van het 18e eeuwse huis en de vier appartementen van Xavi me ook. De man ziet mijn twijfel. \'Laat ik je eerst naar Xavi brengen\' en samen rijden we naar Can Llobet, gelegen middenin dit prachtige dorpje.

Eenmaal aangekomen ontdek ik al gauw: eigenaar Xavi is net als de mensen die ik net ontmoette. Bij elke gast die we tegenkomen, stopt hij om een praatje te maken. \'Is alles naar wens?\' Can Llobet omarmt je direct en eenmaal binnen wil je niet meer weg.

Die typische Catalaanse stenen, de gele muren, de warme kleuren, de geboogde plafonds en gezellige zitjes. En ook in de appartementen is de sfeer huiselijk en intiem. Overal vind je die eeuwenoude sfeer, gecombineerd met Catalaanse details en moderne gemakken. In de tuin blijven we stilstaan. Wat een ruimte en zie ik daar een jacuzzi? \'Hoor je de stilte?\' Xavi kijkt me lachend aan. En dat midden in dit dorp. Al gauw begint hij te vertellen over alle dingen die je hier in de buurt kunt doen. Ik hang aan zijn lippen.

En nu loop ik de straatjes van Capmany in, opzoek naar de man van vanochtend. Het is tijd voor een cava, bedenk ik me. Want deze week ga ik mijzelf heerlijk onderdompelen in dat gastvrije en fantastische Catalaanse leventje. Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 185