Vakantiehuizen
Bestemming
Gebied
Sorteer
Spanje > Alora > Vakantiehuis Casa Alora
Vakantiehuis Casa AloraMet open mond staar ik mijn gastvrouw Nelly aan, geÔntrigeerd door haar verhalen over hun periode als private butlers bij een bekende Amsterdamse familie. Geen wonder dat jullie gastvrijheid op een hoger plan weten te tillen en bezoekers hier echt een gevoel van thuiskomen kunnen bezorgen! Nel en haar partner Gerard moeten om mij lachen. Ja, en als je samen meerdere horecagelegenheden hebt gerund, dan weet je wel wat gastvrijheid moet betekenen, knikken ze. Maar uiteindelijk is dit altijd onze droom geweest: wonen in Spanje en mensen meer dan hartelijk ontvangen.

Casa Alora ligt middenin de Zuid-Spaanse regio AndalusiŽ, op slechts veertig kilometer afstand van MŠlaga en haar heerlijke Costa del Sol-stranden. Flaneren over boulevards, cultuur snuiven in middeleeuwse stadjes, een verfrissende duik in zee nemen of per scooter het binnenland en de natuurparken verkennen: het kan hier allemaal. Over het eten \'s avonds hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken. In het nabijgelegen Alora kun je van lokale tapas genieten of een paar dagelijkse boodschappen halen.

Vanmiddag nestel ik mij tevreden op een van de twee grote loungeterrassen met uitzicht over de bergen. De omgeving, het uitzicht, de inrichting van mijn comfortabele en tijdelijke thuis, de voortreffelijke service: alles is perfect. Loom sluit ik mijn ogen en constateer tevreden: Als dromen werkelijkheid worden, dan ziet het er dus zo uit. Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 445

Spanje > Alora > Vakantiehuis Finca las Nuevas
Vakantiehuis Finca las Nuevas

Ik reed over kronkelende weggetjes, langs groene bomen en witte huisjes, op weg naar Finca las Nuevas. Ik twijfelde nog om naar het vlakbij liggende dorpje Ńlora te rijden, waar ik al eerder de meest heerlijke tapas proefde. Maar ik besloot door te rijden, omdat ik niet kon wachten om de Nederlandse eigenaren en hun bijzondere ontdekking te zien!

Met Robert en Pascalle klikt het meteen; want ik merk dat ze net als ik over een avontuurlijk hart beschikken. Robert en Pascalle ontmoetten elkaar in IndonesiŽ. Daarna reisden ze de hele wereld over. Eerst samen en toen met hun kinderen Joanne en Oek. De volgende stap was emigreren en daar leek AndalusiŽ de perfecte plek voor. Altijd lekker warm, niet te ver van Nederland en ten midden van bijzondere natuur. Finca las Nuevas was het eerste huis dat we bezochten. We waren meteen verliefd op de serene rust die er heerst rondom het huis en de vergezichten over de glooiende bergen met olijf-en amandelbomen, vertelt Pascalle wanneer we door de bloeiende tuin heen lopen.†

De witte finca is jaren gelden gerenoveerd, maar alle iconische Andalusische details zijn bewaard gebleven: de dikke witte muren, de kleine ramen en terracotta tegels. In Casa Carmen vind je zelfs stenen vazen in de grond waar vroeger de olijfolie in werd bewaard. Pascalle en Robert voegden hier een hele hoop gezellige details aan toe, wat Finca las Nuevas tot een kleurrijk paradijsje maakte. Morgen trek ik mijn wandelschoenen aan en stap ik in de voetsporen van de avontuurlijke familie, die de hele omgeving al ter voet heeft verkend. Ik kan niet wachten om de brug van Caminito del Rey over te steken. De vergezichten moeten hier wel prachtig zijn! Ja, deze familie maakt in iedereen de avonturier los.

Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 375