Vakantiehuizen
Bestemming
Gebied
Sorteer
Spanje > Agaete > Vakantiehuis Finca la Mareta
Vakantiehuis Finca la MaretaIk kwam op een wat ongelukkige manier in contact met Fernando. Die ochtend maakte ik een fanatieke wandeling in de bergen, gleed uit over een rots en stootte mijn knie. Ik besloot om naar een apotheek in Las Palmas te gaan om wat helende middelen te halen voor mijn wond. Geluk bij een ongeluk kun je wel zeggen, want daar kwam ik voor het eerst in aanraking met de wonderschone Finca La Mareta.

De eigenaar van de apotheek heette Fernando en ik vertelde hem over mijn fanatieke wandeling die ochtend en dat ik iets te ambiteus was geweest. Hij lachtte. \'Ben je graag in de natuur?\' en ondertussen haalde hij een zalfje. \'Het liefst hoor ik helemaal niks behalve de vogels,\' en terwijl ik het zei, pakte hij een foldertje onder de toonbank. \'Misschien vind je dit wat?\' Voor me prijkte een prachtige Finca, zijn finca la Mareta en direct vergat ik de pijn in mijn knie. Ik zag sfeervolle witte casas, omgeven door tropische planten en boordevol natuur. Binnen waren ze evenzo sfeervol ingericht in Canarische stijl met behoorlijk wat ruimte!

\'Als je echt in de natuur wilt wakker worden: ik heb voor vannacht nog een casa vrij?\' Uiteraard zei ik meteen volmondig \'ja\' tegen de man die mijn lijf hielp, maar ook mijn geest enorm verblijdde.

En nu geniet ik hier aan het zwembad van de stilte, de natuur en het uitzicht over de Agaete vallei. Mijn knie ligt rustig bij te komen, net als ik. De vogels fluiten en ik denk aan Fernando\'s woorden en over het beste medicijn genaamd Finca la Mareta. Inderdaad een betere pleister op de wond is er niet, en ook een betere gelukspil als dit hier kan ik me niet wensen. Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 520

Spanje > Agaete > Vakantiehuis Finca Las Longueras
Vakantiehuis Finca Las LonguerasTijdens mijn eerste wandeling in de Ageate Vallei had ik het gevoel op ontdekkingsreis te zijn. Alsof ik ergens kwam waar niemand eerder was geweest. Hier kom je op één plek de diversiteit aan natuur die Gran Canaria rijk is tegen: van cactussen van het droge kustgebied tot en met de dennenbossen van de bergen. Het is goed te zien dat de eilandbewoners trots zijn op hun vallei. Met allerlei fruitbomen, palmbomen, tuinen, leuke huisjes en bloeiende bloemen is het er een paradijsje op aarde.

En in dat kleine paradijs, midden tussen de bananen, sinaasappels, avocado\'s en papaya\'s stuitte ik op de Finca Las Longueras. Al meer dan honderd jaar is dit kleurrijke landgoed het domein van echte levensgenieters. Ik genoot er van de uiterst sfeer- en smaakvol ingerichte kamers, het prachtige zwembad, middenin het mooiste stukje natuur van Gran Canaria. Tsja, ik zou gek zijn om het best bewaarde geheim van deze verborgen vallei te gaan verklappen Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 675

Spanje > Aigues > Vakantiehuis Posada La Venteta
Vakantiehuis Posada La VentetaEen eeuwenoude herberg ligt er verlaten bij in het bergdorpje Aigües. De stilte is er fantastisch, net als de vergezichten over het platteland en de zee. Met maar duizend inwoners leidt men er het leven van mañana. En daar staat de Spaanse Angel die toevallig een excursie door het dorp maakt. Voor een vervallen landhuis begint hij spontaan te glimlachen. Dit is het mooie begin van het verhaal van Posada La Venteta, de eeuwenoude herberg die Angel en de Nederlandse Ger samen een fantastisch nieuw leven in hebben geblazen.

Op precies dezelfde plek ben ik nu. Voor me staat een perfect gerenoveerd blauw landhuis, met witte kozijnen en ook de bloemen bloeien van geluk. \'Honderd jaar geleden was dit een herberg voor handelaren en reizigers. De plek en de bouwstijl: het voelde alsof dit huis al die tijd op me stond te wachten. Ik wilde het terugbrengen naar zijn originele staat. Naar hoe het was.\' En dus ging Agel opzoek.

In de buurt, het gemeentehuis en uiteindelijk vond hij de kleinzoon van de eerste eigenaar. \'Hij wist nog precies de details. Hij herinnerde zich zelfs nog de exacte locatie van de olijf- en amandelbomen!\' Binnen een jaar zaten Ger en Angel erbij als god in Spanje. Alle comfort, luxe en creativiteit voegden ze toe. Ze richten de vijf kamers, in het huis of in het gebouwtje in de tuin, allemaal anders in: met stijlvol antiek, dromerige romantica en Franse charme. Ze bouwden een open haard met een zithoek, verfden de muren dieprood en legden een zwembad aan.

\'De oude functie is weer terug. Hier eet je wat lekkers, rust je uit en geniet je vooral van de stilte.\' Ik glimlach. Het verhaal van de herberg die tot leven kwam. En iedereen leefde nog lang en gelukkig. Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 485

Spanje > Aigues > Vakantiehuis Posada la Venteta la Cabana
Vakantiehuis Posada la Venteta la Cabana

Een eeuwenoude herberg ligt er verlaten bij in het bergdorpje Aigües. De stilte is er fantastisch, net als de vergezichten over het platteland en de zee. Met maar duizend inwoners leidt men er het leven van mañana. En daar staat de Spaanse Angel die toevallig een excursie door het dorp maakt. Voor een vervallen landhuis begint hij spontaan te glimlachen. Dit is het mooie begin van het verhaal van Posada La Venteta, de eeuwenoude herberg die Angel en de Nederlandse Ger samen een fantastisch nieuw leven in hebben geblazen.

Op precies dezelfde plek ben ik nu. Voor me staat een perfect gerenoveerd blauw landhuis, met witte kozijnen en ook de bloemen bloeien van geluk. \'Honderd jaar geleden was dit een herberg voor handelaren en reizigers. De plek en de bouwstijl: het voelde alsof dit huis al die tijd op me stond te wachten. Ik wilde het terugbrengen naar zijn originele staat. Naar hoe het was.\' En dus ging Agel opzoek. In de buurt, het gemeentehuis en uiteindelijk vond hij de kleinzoon van de eerste eigenaar. \'Hij wist nog precies de details. Hij herinnerde zich zelfs nog de exacte locatie van de olijf- en amandelbomen!\' Binnen een jaar zaten Ger en Angel erbij als god in Spanje. Alle comfort, luxe en creativiteit voegden ze toe. Ze richten de vijf kamers, in het huis of in het gebouwtje in de tuin, allemaal anders in: met stijlvol antiek, dromerige romantica en Franse charme. Ze bouwden een open haard met een zithoek, verfden de muren dieprood en legden een zwembad aan. \'De oude functie is weer terug. Hier eet je wat lekkers, rust je uit en geniet je vooral van de stilte.\' Ik glimlach. Het verhaal van de herberg die tot leven kwam. En iedereen leefde nog lang en gelukkig.

Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 485

Spanje > Alaior > Vakantiehuis Villa Santi Dos
Vakantiehuis Villa Santi Dos Aangeboden via Villexpert.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 553

Spanje > Alaior > Vakantiehuis Villa Santi Uno
Vakantiehuis Villa Santi Uno Aangeboden via Villexpert.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 630

Spanje > Alaro > Vakantiehuis S'Olivaret
Vakantiehuis S'OlivaretMiddenin het indrukwekkende Traumantana-gebergte staan al meer dan duizend jaar een landhuis: s\'Olivaret. Susanna -een echte Spaanse schone- wachtte me op bij het zwembad met een heerlijk glas koele \'rosado\' wijn. Je zou denken dat ze hier is opgegroeid, ze kent het landgoed als geen ander. Eeuwenlang hebben families hier geleefd van de olijfolie die er werd gemaakt. De enorme pers die gebruikt werd voor de olieproductie is bewaard en wat ooit de stallen waren, is nu één van Mallorca\'s beste restaurants.

Op aanraden van Susanna heb ik de auto laten staan en ben ik de omgeving gaan verkennen op de fiets. Het was een pittig ritje, maar absoluut de moeite waard. Ver verwijderd van de bewoonde wereld fietste ik door de stilte van het grillige berglandschap. Terug in s´Olivaret ben ik \'s avonds meteen de sauna in gedoken: dat had ik wel verdiend na zo\'n middag klimmen. In mijn dromen die nacht fietste ik nog steeds: almaar verder over kronkelende bergwegen, de ondergaande zon tegemoet. Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 695

Spanje > Alcala del Valle > Vakantiehuis Cortijo El Guarda
Vakantiehuis Cortijo El Guarda

Eeuwen geleden was de bisschop van Sevilla op zoek naar een plek waar de authentieke Andalusische rust volledig tot zijn recht kwam en waar hij in besloten kring genoot van de glooiende heuvels en de zalige zon. Wat hij toen niet had kunnen bedenken was dat jaren later Hans en Miranda exact hetzelfde zochten. En dat ze alle drie uiteindelijk de poort van Cortijo el Guarda zouden binnenlopen en direct zouden weten: this is it. En dat gold ook voor mij.

Op de achtergrond klonk een folkloristisch liedje waar menigeen hier de tango op zou kunnen dansen, toen ik vanmorgen onderweg was naar de 500 jaar oude cortijo. \'Het is er als verstoppertje spelen in de zon,\' had iemand me ingefluisterd. \'Een B&B met vijf kamers om je onder te dompelen in authentieke pracht, comfort, maar wel vlakbij de mooiste plaatsen.\' Even later staken in de verte de felwitte muren van de cortijo mooi af tegen de, nu nog, groene Andalusische heuvels.

Hond Sam kwispelde en ook Hans en Miranda stonden me op te wachten op de binnenplaats met de prachtige witgepleisterde muren, torentjes en sinaasappelbomen. Direct ontdekte ik de magische krachten van de eigenaren die alle punten altijd met liefde en luxe op de i zetten. Van de wonderschone kamers met Egyptisch linnen en walk in douches tot houtens tafels in de schaduw, moderne zitjes in de zon, massages in de toren en een zwembad met een zachte bries.

Net heb ik weer een rondje gelopen door dit mooie heiligdom. Bij de poort sta ik stil. Buiten zwaaien de zonnebloemen naar de zon. \'Ver weg hè? En toch zo dichtbij,\' Hans lacht. Ik zucht diep. \'Vandaag blijf ik \'binnen,\' en ik glimlach.

Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 695

Spanje > Alcaucin > Vakantiehuis Castillo de Zalia
Vakantiehuis Castillo de ZaliaDat kom je niet vaak tegen... Elke dag weer kan ik op het terras van mijn appartementje genieten van een klein stukje geschiedenis. Op loopafstand ligt namelijk één van de oudste overblijfselen van een fort in Andalusië, Castillo de Zalia. Vanochtend ben ik al vroeg opgestaan en in alle rust naar boven gewandeld. Ik wilde de ruïne wel eens van dichtbij bewonderen.

Eenmaal aangekomen rust ik even uit op een steen en laat de overblijfselen op me inwerken. Wat zou hier allemaal gebeurd zijn? Wie zou hier allemaal gelopen hebben? Zou men, net als ik nu, ook zo genoten hebben van dit prachtige uitzicht? Vanaf dit plekje zie ik mijn appartement liggen. De witte muren steken mooi af tegen de omliggende, groene heuvels. De tuin en het helderblauwe water van het zwembad zorgen voor een kleurig schouwspel. Net een schilderij... Hier kan geen Picasso of van Gogh tegenop!

Een stuk verderop schittert het Viñuela meer in de zon. Daar heb ik gisteren een forel aan de haak geslagen. Ik heb nog niet zo vaak gevist en was dan ook erg trots op mijn vangst. Die avond heb ik de forel onder de sterrenhemel op de barbecue bij mijn adresje bereid . Een heerlijke avond die ik graag nog eens over zou doen... Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 325

Spanje > Alella > Vakantiehuis Hotel Porta d'Alella
Vakantiehuis Hotel Porta d'AlellaIk twijfel en doe mijn ogen dicht. De geluiden van Barcelona klinken om me heen. Toeristen die hier op het plein de kerk bekijken, talen uit allerlei landen, foto\'s worden gemaakt, bestek dat op de tapasborden klinkt. Wat zou ik willen? In gedachten droom ik weg bij vergezichten op groene bergen, een stil windje, zachte zon, een zwembad met een prachtig panorama en voor vanavond zou ik zo graag op grote hoogte in de bergen de sterren van de hemel willen eten. Maar Barcelona dan?

Wat ik toen niet wist, weet ik nu wel. Want een klein half uurtje later bén ik op die droomplek. Een glas cava staat naast me op het tafeltje, ik kijk uit over de groene heuvels, de avond valt langzaam en ook de krekels vergezellen me hier bij Hotel Porta d\'Alella. Die middag reed ik Barcelona uit en terwijl ik langzaam richting de bergen reed, herinnerde ik me de verhalen over het dorpje Alella, midden tussen de wijnvelden. Op een kwartiertje rijden van mijn lievelingsstad én vijf minuten van het strand. En ineens herinnerde ik me ook dat hotel. Met die prachtige terrassen en al die dingen waar ik net over fantaseerde. Een klein half uurtje later loop ik met eigenaresse Alix door hotel Porta d\'Alella. Het is alsof je een klein droomdomein binnenstapt: kleinschalig maar ruim, de inrichting is modern en elegant en de sfeer is bijna poëtisch. De kamers zijn een mooie mix van strak en fris, gecombineerd met bijvoorbeeld een prachtig houten plafond zoals in mijn kamer. \'Of ik mee eet vanavond?\' vraagt ze en voordat ik mag antwoorden moet ik eerst even kijken waar het diner geserveerd wordt.

En daar zit ik nu nog steeds. In de schaduw op het grote balkon onder de zon de rust te beleven. Ondertussen kijk ik om me heen in de wetenschap dat ik hier straks heerlijk ga eten in het sterrenrestaurant uitkijkend over de wijnvelden. Ik glimlach. En morgen kan ik hier zo het natuurpark in, als ik zou willen. Of ik rij even voor een café naar Barcelona, als ik zou willen. Wat zou ik willen? Eén ding weet ik wel: vanaf hier kan alles. En ik glimlach, alles dichtbij én toch ver weg... Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 415

Spanje > Algaida > Vakantiehuis Cas Contador
Vakantiehuis Cas ContadorDoe ik het zo goed? Langzaam kneden mijn vingers het stugge brooddeeg, totdat er geen klontje meer in zit. Ja, het je doet het super. Eigenaresse Marga staat breed lachend naar me te kijken, terwijl ik in een geblokt donkerblauw schort, van top tot teen onder het meel, achter het werkblad sta. Als je er nu een brood van vormt, kan \'ie zo de oven in. Ik laat mijn handen nog een laatste keer door het deeg glijden. Wat voelt het fijn om zo bezig te zijn. Het is zo rustgevend, dat ik moeite moet doen om mijn aandacht erbij te houden.

Nu mijn brood in de oven bruin bakt, zit ik met Marga en haar man Pedro op het terras bij het zwembad. Voor mijn neus staat een glas cava, waar ik langzame slokken van neem, luisterend naar het verhaal van het echtpaar. Deze finca, die ooit een boerderij was, is al sinds 1927 in bezit van onze familie. Mijn opa kocht de boerderij en hij en mijn oma verbouwden hier tal van groenten. Ze plantten ook fruitbomen en er liepen dieren op het terrein rond. Koeien bijvoorbeeld, en varkens. Ik vind het leuk om wat van die oude geschiedenis te doen herleven, vandaar dat we de finca zo natuurlijk mogelijk hebben verbouwd. En die schapen zijn ook een knipoog naar vroeger, haha. Alsof ze begrijpen wat Pedro zegt, stijgt er ineens een luide \'Mèèèèèèèhhh\' uit het weiland op. Ik moet lachen en kijk rond, over de 50.000 m2 grond. Overal zie ik perkjes en gezellige zitplekken. Wat is het hier prachtig.

Terwijl Marga vertelt hoe de verbouwing vorig jaar ging en wat er behouden is gebleven van de boerderij van vroeger, hoor ik ineens de oven. Ping! Mijn creatie is klaar. Om het hoekje van de deur komt de geur van versgebakken brood voorbij zweven. Dat wordt smullen. Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 545

Spanje > Alhaurin de la Torre > Vakantiehuis Villas del Alba
Vakantiehuis Villas del AlbaEnkele weken geleden werd ik getipt over een bijzondere bestemming: Villas del Alba in Andalusië, net buiten Malaga. Omdat de verhalen over de levenslustige eigenaren mij goed in de oren klonken, besloot ik zo snel mogelijk op onderzoek uit te gaan. En nu zit ik hier, op het verandadek, luisterend naar de geschiedenis van dit Nederlandse stel dat mij zojuist hartelijk ontvangen heeft.

Wij hebben elkaar in 1988 in Spanje leren kennen, vertelt Corinne mij, terwijl ze haar partner Jeroen een gelukzalige glimlach toewerpt. Toen we jaren later de kans kregen hier in Zuid-Spanje een paradijsje te vestigen, konden we dat niet laten. Ik luister opgetogen naar hun avonturen. Voordat ze zich in Spanje vestigden, runden Corinne en Jeroen twaalf jaar lang een duikschool in een klein plaatsje aan de westkust van Australië. Vervolgens reisden ze met hun twee dochters via Afrika en de Verenigde Staten terug naar Europa. En ook hier, in het prachtige Alhaurin de la Torre, is het ze opnieuw gelukt een bijzondere plek te creëren.

Als Corinne en Jeroen mij met een koud glas ijsthee op de comfortabele strandbedden aan de rand van het zwembad hebben achtergelaten, neem ik de omgeving eens goed in me op. Achter mij staan drie fraaie, vrijstaande, houten villa\'s en als ik opzij kijk, zie ik de kust van Malaga en de eindeloze binnenlanden van de Sierra de Mijas. Dus dit is het lot van levensgenieters, mijmer ik. Wie durft, bereikt de mooiste dingen. Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 330

Spanje > Alhaurin el Grande > Vakantiehuis Finca del Mundo
Vakantiehuis Finca del MundoWat is dit genieten! Ik zak nog een beetje verder onderuit op mijn terrasje terwijl ik van mijn verse sinaasappelsap proef. Sinds ik een paar dagen geleden aankwam bij mijn nieuwe ontdekking Finca del Mundo ben ik nog niets tekort gekomen. Alle ingrediënten om tot rust te komen zijn hier aanwezig.

Goedemorgen Eliza, schuif je vanavond aan voor de paella-avond? Eigenaresse Susan kijkt me vriendelijk aan. Lachend knik ik ja en denk terug aan de vorige avonden. Gisteren at ik mijn zelfgemaakte tapas en daarvoor genoot ik van een heerlijke barbecue. Wat een ontspanning en gezelligheid! Vooral  de authentieke elementen zijn leuk, zo heeft mijn suite oude Spaanse tegeltjes.

Terwijl ik me klaarmaak voor een wandeling door het aangrenzende bos, verheug ik me al op de paella en een goed glas wijn. Wat een verwennerij! Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 525

Spanje > Alora > Vakantiehuis Casa Alora
Vakantiehuis Casa AloraMet open mond staar ik mijn gastvrouw Nelly aan, geïntrigeerd door haar verhalen over hun periode als private butlers bij een bekende Amsterdamse familie. Geen wonder dat jullie gastvrijheid op een hoger plan weten te tillen en bezoekers hier echt een gevoel van thuiskomen kunnen bezorgen! Nel en haar partner Gerard moeten om mij lachen. Ja, en als je samen meerdere horecagelegenheden hebt gerund, dan weet je wel wat gastvrijheid moet betekenen, knikken ze. Maar uiteindelijk is dit altijd onze droom geweest: wonen in Spanje en mensen meer dan hartelijk ontvangen.

Casa Alora ligt middenin de Zuid-Spaanse regio Andalusië, op slechts veertig kilometer afstand van Málaga en haar heerlijke Costa del Sol-stranden. Flaneren over boulevards, cultuur snuiven in middeleeuwse stadjes, een verfrissende duik in zee nemen of per scooter het binnenland en de natuurparken verkennen: het kan hier allemaal. Over het eten \'s avonds hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken. In het nabijgelegen Alora kun je van lokale tapas genieten of een paar dagelijkse boodschappen halen.

Vanmiddag nestel ik mij tevreden op een van de twee grote loungeterrassen met uitzicht over de bergen. De omgeving, het uitzicht, de inrichting van mijn comfortabele en tijdelijke thuis, de voortreffelijke service: alles is perfect. Loom sluit ik mijn ogen en constateer tevreden: Als dromen werkelijkheid worden, dan ziet het er dus zo uit. Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 465

Spanje > Antequera > Vakantiehuis Rancho Sierra Azul
Vakantiehuis Rancho Sierra AzulVanochtend was ik nog op weg naar Torcal de Antequera: een natuurreservaat met bijzondere rotsformaties. Want wanneer ik weer in Andalusië ben, ruim ik tenminste één dag in voor een mooie wandeltocht. Bij een uitzichtpunt besloot ik even te stoppen en te genieten van het gebergte in de verte. Het was bij dit uitzichtpunt dat ik twee Nederlanders met hun witte herdershonden ontmoette. Anita en Erik bleken niet alleen eigenaren van twee lieve viervoeters te zijn. Ook vertelden ze met trots over hun eigen vakantieadresje Rancho Sierra Azul, dat hier vlakbij ligt. Toen ze me vroegen om een kijkje te komen nemen, twijfelde ik natuurlijk geen moment. Dat wilde ik met mijn eigen ogen zien!

Nu staan we met z\'n drieën in het zonnetje bij de rancho. De herders lopen snuffelend door de weelderige tuin. Ik kijk uit over het prachtige zwembad en ruim 13.000 vierkante meter aan olijfgaard. Maar het fijne is, binnen is het net zo mooi! Hier komt de authentieke inrichting in typisch Andalusische stijl perfect tot zijn recht. \'Heb je trek? Dan maak ik een vroege lunch voor ons klaar\' klinkt het vanuit de keuken. Hoewel ik nog niet eens gewandeld heb, lust ik best wat. Als ik een mooi plekje op het terras heb gevonden plof ik neer en neem een besluit: die wandeltocht kan best even wachten Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 355

Spanje > Arenas > Vakantiehuis Casa Junius
Vakantiehuis Casa JuniusMet een koel glas wijn geniet ik van de zon die langzaam achter de bergen verdwijnt. Ik zak nog iets verder weg in de vrolijk gekleurde kussens van de loungebank in de tuin. Het is nu al mijn favoriete plekje en ik ben hier pas enkele uren.

Veel later dan ik had gepland kwam ik aan bij Casa Junius. Onderweg naar mijn logeeradresje was ik door een dromerig wit dorpje gereden. De smalle straatjes en pittoreske pleintjes zagen er zo mooi uit, dat ik niet anders kon dan even uit de auto stappen.

Eigenlijk was ik van plan om \'s middags een frisse neus te halen in de bergen rond Casa Junius. Maar toen eigenaar Hans mij de loungehoek liet zien, zette ik dat idee snel uit mijn hoofd. \'Doe alsof je thuis bent, Eliza\' had hij gezegd. Dat lukt me wel. Misschien is zo\'n bank ook wel iets voor thuis Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 455

Spanje > Arico > Vakantiehuis La Malvasia
Vakantiehuis La Malvasia\'Wil je het echte landleven van het eiland proeven? Trek je dan terug in mijn luxe finca Casa Malvasia\', zegt Martin met een glimlach op zijn gezicht. Samen met Martin en zijn zus Cristina geniet ik van de lekkerste wijnen van Tenerife, in de schaduw van de veranda van Finca La Malvasia. \'Er worden heel goede wijnen op de Canarische eilanden geproduceerd\', zegt Cristina terwijl ze me een glas La Malvasia aanreikt. \'What\'s in a name?\' Ik ruik de aroma\'s, proef de zilte smaak en bedenk me: als de casa is zoals dit proeft, dan lust ik hier nog veel meer van. De bomen ruisen zacht, de lucht is strakblauw en dan die wijn..! Ik waan me nu al zo gelukkig.

Ik neem nog een slok van de wijn en val stil; het is hier in het zuiden van het eiland een waar paradijs. Op het landgoed van 80.000 m2, met uitzicht op zee, staan drie landelijke casa\'s bijzonder te wezen in de zon. Appartementen moet ik eigenlijk zeggen, want wat zijn ze ruim! En de authentieke bouwstijl voegt er nog een dosis sfeer aan toe. \'Wat je net proefde, komt hier vandaan\', zegt Martin terwijl hij lacht om zijn eigen vooropgezette plan. \'Vroeger was de productie van wijn onderdeel van de handel van deze boerderij. Ik zag de vruchtbare grond en ik wilde de traditie weer in ere herstellen.\' Nu teelt hij, heel verassend, de Malvasia druif.

De casa\'s waren vroeger het verblijf van de arbeiders. Er woonde een schaapherder die geitenkaas produceerde en meer dan een eeuw geleden diende het als stal voor kamelen en paarden. Nu zijn het luxe casas waarin geen detail onopgemerkt blijft. Door de ruimte, luxe en openslaande deuren voelt het bijna koninklijk. \'En nu mag jij er verblijven\', glimlacht Martin. Als ik even later via diezelfde openslaande deuren mijn terras op loop, zie ik een fles Malvasia en een glas voor me klaarstaan. Ik glimlach; de casa is zoals de wijn smaakt en daar lust ik inderdaad nog veel meer van! Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 550

Spanje > Arona > Vakantiehuis Hotel Rural La Correa del Almendro
Vakantiehuis Hotel Rural La Correa del AlmendroHeb je al grote plannen voor vandaag? Leonor, een van de hoteleigenaren, komt bij me zitten aan de ontbijttafel en kijkt me vol verwachting aan. Ik moet hem teleurstellen, ik heb nog geen idee wat ik wil doen. Op dit moment geniet ik nog volop van het heerlijke ontbijt. Leonor kijkt me verbaasd aan. Er is zo veel te doen op dit eiland, zal ik je wat tips geven? Ik knik enthousiast. Oké, een momentje!, roept hij terwijl hij snel wegloopt.

Even later komt Leonor terug, maar hij is niet alleen. Jesus, de andere hoteleigenaar, komt met een brede grijns op zijn gezicht achter Leonor aan gelopen. Hij heeft een stapeltje foto\'s in zijn hand. Ze vertellen over alle mooie plekjes die ik kan ontdekken op Tenerife en ik bekijk enthousiast alle foto\'s. Nu ik dit gezien en gehoord heb kan ik beter nog een week langer blijven! Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 710

Spanje > Arrecife > Vakantiehuis Villa Vik
Vakantiehuis Villa VikOp een zondagochtend kreeg ik een enthousiast telefoontje van Rafael. Hij was Rebekka, een Scandinavische schone, tegen het lijf gelopen op Lanzarote. Rebekka had hem meegenomen naar Villa VIK. \"Nee, het was niet haar eigen villa\", hij moest mee omdat Villa Vik een cuisine heeft om je vingers bij af te likken...

Maar Rafael weet wat mij begeert en vertelde me dat Villa Vik niet alleen een goede keuken heeft, maar ook een luxe, kleinschalig en pittoresk hotelletje is. En dat allemaal op een rustige locatie en toch dicht bij de zee en boulevards. Ik wilde er toch ook even uit en de Canarische eilanden leek me weer een prima optie voor dit jaargetijde. De volgende dag zat ik al meteen in het vliegtuig op weg naar Lanzarote.

Iedere keer zijn mijn reisjes naar de Canarische Eilanden weer zeer bevlogen. Er is zoveel meer te zien en te doen dan wat de meeste mensen denken. Ook nu werd ik weer op eigen wijze compleet verrast door wat Lanzarote te bieden had. Dit keer door het boutique hotelletje Villa Vik. Een paar nachtjes baden in luxe kan immers geen kwaad...

Het ontbreekt hier werkelijk aan niets. Er is een chique à la carte restaurant, \'s avonds kun je heerlijke cocktails krijgen in het gezellige barretje van het hotel en er is een mooi zwembad omringd door comfortabele ligbedden en exotische palmbomen. Rafael had helemaal gelijk.

Na een dagje rondneuzen in de hoofdstad Arrecife, wandel ik op mijn gemak via de promenade terug naar mijn verblijf. Vanavond blijf ik lekker \"thuis\". Ik ga na een heerlijk, culinair maal in het restaurant uitgebreid bubbelen in de jacuzzi, die in de tuin van het hotel staat. De avond sluit ik af met een lekkere cocktail. Rafael komt me rond tien uur vergezellen op het terras van het hotel. Dat wordt een mooi avondje vol verwennerij en gezelligheid... Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 985

Spanje > Arucas > Vakantiehuis Hacienda Buen Suceso
Vakantiehuis Hacienda Buen SucesoToen Jorge me tipte over de Hacienda Buen Suceso aarzelde ik geen moment en vertrok naar Gran Canaria. Prima locatie, dacht ik: niet ver van het levendige Las Palmas met z\'n barretjes en restaurants, vlakbij mooie plaatsen als Arucas en met volop mogelijkheden voor tal van buitensporten. Uitstekend voor een weekje weg.

Een week lang ben ik mezelf helemaal te buiten gegaan. Ik maakte wandeltochten over de vele \'caminos reales\', ging mountainbiken over de (gelukkig goed geasfalteerde) bergweggetjes en toerde urenlang door woest, onherbergzaam landschap. Heerlijk om je hoofd tot rust te laten komen, maar mijn lijf was na een week wel moe!

Gevloerd door spierpijn in mijn hele lijf bleef ik eens een dagje op de Hacienda en ontdekte toen pas hoe relaxed het op het historische landgoed zelf is. Want niet alleen de mooie omgeving maakt je rustig, maar zeer zeker ook de jacuzzi en het Turkse stoombad. En toen ik ontdekt had dat je er ook massages kunt krijgen, heb ik meteen nog maar een week aan mijn vakantie vast geplakt. Om te genieten van welverdiende rust na mijn weekje vakantie! Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 695

volgende pagina >>