Vakantiehuizen
Bestemming
Gebied
Sorteer
Portugal > Teotonio > Vakantiehuis Monte da Galrixa
Vakantiehuis Monte da Galrixa

Na een heerlijke wandeling langs de rotsachtige kust van de Rota Vicentina ben ik toe aan ontspanning. Na een korte rit kom ik aan bij de appartementen van Monte da Galrixa, waar ik komende week zal verblijven. Ik ben op slag verliefd op het weidse uitzicht over het natuurpark waar ik bij aankomst over uitkijk. Het helderblauwe water van het zwembad, omringd door felgroen gras, trekt direct mijn aandacht. Wat is het hier mooi.

In mijn ooghoek zie ik dat er iemand aan komt lopen. Bem vindo! José stelt zich vriendelijk voor en neemt mij mee om vol trots zijn sfeervolle appartementen te laten zien. Je proeft hier echt de Portugese sfeer. De blauwe accenten complimenteren de schoonheid van de witte gebouwtjes. Alle kleuren van de natuur en het appartement staan mooi met elkaar in contrast. De rondleiding eindigt bij het zwembad. De frisse geur van het water dringt mijn neus binnen. Het uitzicht vanuit het zwembad is fantastisch. Ik kan niet wachten om hier te gaan zwemmen.

Een glas Portugese wijn en een kleurrijke zonsondergang maken het plaatje compleet. Morgen ga ik een kijkje nemen in Zambujeira do Mar, een klein vissersdorpje. José heeft mij verteld waar ik de lekkerste vis van de Algarve kan eten, daar kijk ik nu al naar uit!

Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 485

Portugal > Teotonio > Vakantiehuis Pe No Monte
Vakantiehuis Pe No MonteSprookjesachtige witte huisjes vormen het uitzicht terwijl ik rijd over de glooiende heuvels van de Algarve. Mijn rit naar het piepkleine plaatsje São Teotónio verliep een tijdlang voorspoedig, maar wordt nu al voor de tweede keer onderbroken door culinaire versnaperingen. Ik kan er niets aan doen, het is te verleidelijk Een oude dame met een grote witte hoed die haar tegen de zon beschermt, staat met een kraampje voor een enorm landgoed omringd door wijngaarden. Wat heeft u in de aanbieding? vraag ik haar nadat ik mijn auto even langs de kant van de weg heb gezet. Lokale wijn, van eigen bodem! verzekert ze me met enige trots in haar stem. Deze moet je echt proeven wijst ze naar een geopende fles. Ik bedenk me dat het misschien niet zo slim is om wijn te drinken in de brandende zon, terwijl er nog wat kilometers op me wachten. Toch heeft haar enthousiasme me al snel te pakken en reken ik een flesje wijn af. Voor later deze week!

Dat Portugal uitblinkt in lokale producten werd me de eerste kilometers door het land al duidelijk. Overal om me heen zie ik wijngaarden. Zo nu en dan rijd ik langs een kaasboerderij of zie ik langs de weg Portugezen vers fruit verkopen. Tijdens mijn laatste kilometers op weg naar mijn accommodatie voor vanavond, denk ik stiekem alvast aan mijn avondmaal. Zou het hier allemaal net zo vers zijn als in de rest van de omgeving?

Een modern landhuis doemt plots op. Hier moet het zijn: Pé no Monte. Terwijl ik mijn auto netjes wegzet komt een Portugese dame me al tegemoet. Ze stelt zich voor als Helena, de eigenaresse van Pé no Monte. Welkom, Eliza! Hoe was je reis? Ik vertel haar hoe ik verrast werd door zoveel lekkernijen in de omgeving. Dus je bent een fijnproever? Dat komt goed uit! Ons ontbijt bestaat uit regionale kazen, seizoensfruit en andere lokale delicatessen. Ik kan niet wachten morgen wakker te worden Maar eerst besluit ik dit bijzondere plekje eens nader te gaan ontdekken. Goncalo, de man van Helena, komt me tegemoet lopen. Alles kunnen vinden Eliza? Mocht je nog op zoek zijn naar mooie plekjes in de omgeving: de prachtige stranden van zoals Zambujeira do Mar, Alteirinhos en Alvorião zijn slechts vijftien kilometer van ons verwijderd. Je zult er genieten! Ik bedank hem en besluit morgen een van de strandjes in de omgeving op te zoeken. Voor nu zoek ik allereerst mijn suite op. Via de gemeenschappelijke lounge loop ik langs grote banken en een open haard. Het eerste wat ik in mijn kamer zie, is een bubbelbad. Ik kijk verwonderd om me heen. Dit is prachtig! Op mijn privéterras plof ik neer in een stoel. Ik sluit heel even mijn ogen en droom alvast over de komende dagen in Portugal Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 450