Vakantiehuizen
Bestemming
Gebied
Sorteer
Portugal > Silves > Vakantiehuis Gato Preto de Silves
Vakantiehuis Gato Preto de SilvesPrr, prrr. Terwijl een zwart met witte kat me spinnend kopjes geeft, drink ik het laatste slokje van mijn thee. Ik zit op het terras voor mijn huisje bij Gato Preto de Silves en aai de kat zachtjes over zijn rug. Net als ik op wil staan, komt de vrolijke eigenaresse mijn kant op gelopen. Je hebt een van de katten al ontmoet zie ik. Ze kijkt me lachend aan. Ja, en volgens mij heeft hij zijn nieuwe favoriete plekje gevonden!, grinnik ik. Ik kwam eigenlijk vragen of je vanavond mee wilt eten. Ik kook twee keer per week, dus als het bevalt, kun je donderdag weer mee eten. Mijn maag begint bij het idee van een zelfgemaakte Portugese maaltijd spontaan te knorren. Ik stem meteen enthousiast in. Mooi, dan zie ik je vanavond Eliza. Met dat heerlijke vooruitzicht in gedachten besluit ik even in de hangmat naast mijn terras te gaan liggen. Uitkijkend over de groene omgeving soes ik langzaam weg. Dit is ook míjn nieuwe favoriete plekje! Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 635

Portugal > Silves > Vakantiehuis Quinta dos I's
Vakantiehuis Quinta dos I'sObrigada zeg ik met een glimlach, terwijl Carla een glas lokale wijn voor me inschenkt en nog wat heerlijke Portugese bladerdeeghapjes op tafel zet. Ik merk aan alles dat Carla de betekenis van Portugese gastvrijheid helemaal heeft begrepen. Het maakt me bijna jaloers als ik het verhaal hoor hoe Quinta dos I\'s tot stand is gekomen. Het traditionele landhuis heeft ze overgenomen van familie en er vervolgens een Bed & Breakfast van gemaakt. Ze heeft het volledig gerenoveerd, maar toch het authentieke karakter weten te behouden.

Hoewel het altijd voelt als thuiskomen in de Algarve, ontdek ik toch elke keer weer nieuwe plekjes. Na een rondleiding door de Quinta ben ik er vrijwel direct over uit. Quinta dos I\'s wil ik toevoegen aan mijn lijstje met nieuwe ontdekkingen! Wanneer ik vraag of Carla tips heeft hoe ik de buurt het beste kan verkennen, springt ze op en komt ze na een minuut terug met een fiets aan de hand. Ik twijfel even als ik denk aan het schitterende zwembad in de tuin. Een verfrissende duik kan ik wel gebruiken. Maar eerst ga ik de omgeving verkennen Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 450