Vakantiehuizen
Bestemming
Gebied
Sorteer
Portugal > Sao Teotonio > Vakantiehuis Monte do Casarão
Vakantiehuis Monte do CasarãoStel: je zoon gaat filosofie studeren in Portugal en stiekem droom je ook over een leven in de zon. En tijdens een van je bezoeken stuit je op een berg met zo\'n typische Alentejo-boerderij met witte muren en blauwe kozijnen te midden van een grote eucalyptusplantage Je ziet jezelf er zitten, uitkijkend over de bergen. En wat doe je dan? Je pakt je biezen en gaat je zoon achterna. Ik heb het over Wynand en Nel en hun wonderschone plek: Monte do Casarão.

\'Als je het hebt over een familieband!\' lach ik als ik de Nederlandse eigenaren zie. Een paar jaar geleden gingen ze hun zoon achterna naar Portugal. Maar niet de Algarve deed hun hart sneller kloppen: het was de provincie Alentejo. \'Hier is het mooier, rauwer én ruiger,\' lacht Wynand. \'We waren direct verkocht.\' Op het terrein sieren zes gastverblijven, allen op hun eigen berg. \'Authentieker dan dit wordt het niet\', lacht hij als we samen rondlopen. De witte Alentejo-boerderijtjes, met hun grote leefterras en buitenkeuken, sieren in de zon. Wynand begint te vertellen over het buitenleven en de stilte. \'Je plugt uit en laat je onderdompelen in het Portugese landleven.\'

Na die rondleiding heb ik natuurlijk ook mijn biezen gepakt, een paar goede vrienden gebeld en ingecheckt in een van de sfeervolle boerderijtjes van Monte do Casarão. Vaak genieten we hier \'s avonds op het terras van de sterrenhemel, eten we binnen in de woonkeuken of onthaasten we bij de open haard. En pas bij het zoutwaterzwembad kom ik de andere gasten tegen. Waar een familieband je wel allemaal niet kan brengen, bedenk ik me. En lachend plug ik nog wat verder uit terwijl de zon langzaam achter mijn eigen berg zakt. Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 480

Portugal > Sao Teotonio > Vakantiehuis Pe No Monte
Vakantiehuis Pe No MonteSprookjesachtige witte huisjes vormen het uitzicht terwijl ik rijd over de glooiende heuvels van Alentejo. Mijn rit naar het piepkleine plaatsje São Teotónio verliep een tijdlang voorspoedig, maar wordt nu al voor de tweede keer onderbroken door culinaire versnaperingen. Ik kan er niets aan doen, het is te verleidelijk Een oude dame met een grote witte hoed die haar tegen de zon beschermt, staat met een kraampje voor een enorm landgoed omringd door wijngaarden. Wat heeft u in de aanbieding? vraag ik haar nadat ik mijn auto even langs de kant van de weg heb gezet. Lokale wijn, van eigen bodem! verzekert ze me met enige trots in haar stem. Deze moet je echt proeven wijst ze naar een geopende fles. Ik bedenk me dat het misschien niet zo slim is om wijn te drinken in de brandende zon, terwijl er nog wat kilometers op me wachten. Toch heeft haar enthousiasme me al snel te pakken en reken ik een flesje wijn af. Voor later deze week!

Dat Portugal uitblinkt in lokale producten werd me de eerste kilometers door het land al duidelijk. Overal om me heen zie ik wijngaarden. Zo nu en dan rijd ik langs een kaasboerderij of zie ik langs de weg Portugezen vers fruit verkopen. Tijdens mijn laatste kilometers op weg naar mijn accommodatie voor vanavond, denk ik stiekem alvast aan mijn avondmaal. Zou het hier allemaal net zo vers zijn als in de rest van de omgeving?

Een modern landhuis doemt plots op. Hier moet het zijn: Pé no Monte. Terwijl ik mijn auto netjes wegzet komt een Portugese dame me al tegemoet. Ze stelt zich voor als Helena, de eigenaresse van Pé no Monte. Welkom, Eliza! Hoe was je reis? Ik vertel haar hoe ik verrast werd door zoveel lekkernijen in de omgeving. Dus je bent een fijnproever? Dat komt goed uit! Ons ontbijt bestaat uit regionale kazen, seizoensfruit en andere lokale delicatessen. Ik kan niet wachten morgen wakker te worden Maar eerst besluit ik dit bijzondere plekje eens nader te gaan ontdekken. Goncalo, de man van Helena, komt me tegemoet lopen. Alles kunnen vinden Eliza? Mocht je nog op zoek zijn naar mooie plekjes in de omgeving: de prachtige stranden van zoals Zambujeira do Mar, Alteirinhos en Alvorião zijn slechts vijftien kilometer van ons verwijderd. Je zult er genieten! Ik bedank hem en besluit morgen een van de strandjes in de omgeving op te zoeken. Voor nu zoek ik allereerst mijn suite op. Via de gemeenschappelijke lounge loop ik langs grote banken en een open haard. Het eerste wat ik in mijn kamer zie, is een bubbelbad. Ik kijk verwonderd om me heen. Dit is prachtig! Op mijn privéterras plof ik neer in een stoel. Ik sluit heel even mijn ogen en droom alvast over de komende dagen in Portugal Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 585