Vakantiehuizen
Bestemming
Gebied
Sorteer
Portugal > Ponta do Sol > Vakantiehuis Estalagem da Ponta do Sol
Vakantiehuis Estalagem da Ponta do SolHet mooie pittoreske dorpje heet Ponta do Sol, Punt van de Zon. Ik was er naar toe gekomen omdat ik van mijn vriendin Alice had gehoord dat de zon op het bloemeneiland Madeira nergens zoveel schijnt als hier. Toen ik het strandje van Ponta do Sol opliep, zag ik daar hoog op een klip een prachtige oude quinta. Daarachter stonden een paar moderne gebouwen, badend in het zonlicht. Ik kon mijn nieuwsgierigheid natuurlijk niet bedwingen en het was nog niet zo warm, dus besloot ik naar boven te klimmen.

Met een rood hoofd kwam ik even later aan bij wat een hypermodern designhotel bleek te zijn. De dame bij de receptie drukte me vlug een glas water in handen. De volgende keer kunt u ook gewoon de lift nemen!, zei ze nog, maar ik hoorde haar eigenlijk al niet meer. Met open mond staarde ik naar het frisse en eigenwijze interieur van het oude gebouw. De wijze waarop oud en nieuw in dit hotel waren gecombineerd was werkelijk bijzonder. Wat een contrasten! Overal was over nagedacht: de zachte loungemuziek op de achtergrond, de moderne zitjes waar je heerlijk van het spectaculaire uitzicht op het oude dorpje en de woeste kust kunt genieten, de bijzondere lichtinval... En dan was er ook nog een verwarmd binnenzwembad, een stoombad en een jacuzzi! Ik werd er stil van. Gelukkig was er nog een kamer beschikbaar want een paar dagen in dit eigentijdse paleis kon ik niet weerstaan.
Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 595

Portugal > Ponta do Sol > Vakantiehuis Hotel da Vila
Vakantiehuis Hotel da VilaTijdens een lunch vertelde Andre me over zijn liefde voor zijn nieuwe geesteskindje, een paar straten verderop van zijn hotel Estalagem Ponta do Sol. \'Alles zit hem in de details\', zei hij. De Estalagem was eerder bekroond tot een van de designhotels en het waren dezelfde architecten die samen met hem ook de voormalige gevangenis omtoverden tot een fantastische stek genaamd Hotel da Vila. Na de lunch stond ik op en zei: \'We gaan.\' Hij had me even vragend aangekeken, maar me direct begrepen.

En nu sta ik hier voor het prachtige Hotel da Vila aan zee. \'Dit is Joe Teixeira, de eigenaar.\' Andre lacht, want nog voordat ik iets kan zeggen, begint Joe met een mooi verhaal. \'Als kind gaf ik sigaretten aan de gevangenen door de ramen hier. Wat nu hotelkamers zijn, waren toen allemaal cellen.\' Na een omweg via CaliforniŽ keerde Joe jaren later terug naar de plek waar hij altijd een zwak voor had. De gevangenis was al niet meer in functie en op hetzelfde terras als vanmorgen liep Andre zijn leven binnen. \'Die morgen in de zon ontstond Hotel da Vila. Ik herinner me Andre\'s woorden nog goed: \'We are going to make a business with the heart\'.†

En met dat verhaal stap ik het hotel binnen. En je snapt: die ene zin dekt de lading. De afwerking is subliem, de inrichting vol design en zo smaakvol. De luifels aan de buitenkant van het hotel geven je al subtiel een hint: binnen is alles in zwart-wit uitgewerkt. De kamers hebben Franse balkons met zeezicht, de bedden zijn groot, de meubels zijn handgemaakt en speciaal ontworpen voor de plekken waar ze in terecht zouden komen. Het is wit, sereen, smaakvol. Het restaurant is de tegenhanger met alles van hout, natuurlijke materialen en geen zwart-wit te bekennen. Werkelijk alles in het hotel is door de handen van de mannen geweest, perfectie en stijl zit overal, zelfs in hoe de spiegels zijn opgehangen. En ook de smaak is perfect, ontdek ik als ik eenmaal buiten onder de eeuwenoude palmbomen op het terras zit te genieten met de locals van een perfecte koffie. En daar zittend denk ik aan hoe Andrť het leven van Joe binnenwandelde. Hoe Joe de sigaretten aan de gevangen gaf en hoe ik nu vanaf die plek die alles verbindt naar een prachtige zee zit te staren. \'Business with the heart.\' En ook mijn hart maakt een sprong. Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 620