Vakantiehuizen
Bestemming
Gebied
Sorteer
Portugal > Lagos > Vakantiehuis B&B Herdade dos Frades
Vakantiehuis B&B Herdade dos FradesVanochtend ging de zon nog feller schijnen toen ik in het Moorse stadje Lagos de Nederlanders Loek en Tedde ontmoette. Toeval bestaat niet, bedacht ik me meteen. Ik had namelijk gefantaseerd over een bed & breakfast op een berg met mooie kamers, een zwembad met magnifieke uitzichten en een boomgaard waar ik in de zon genoot. Ik had de geur van versgebakken brood geroken en een barbecue met sardientjes. Loek en Tedde bleken de Nederlandse eigenaren te zijn van mijn fantasie. \'Dan heb je het over Herdade dos Frades, hier vlakbij.\'

Na een druk bestaan besloot Loek jaren geleden te kiezen voor een relaxed leven in een prettig klimaat. Hij vond zijn ultieme bestemming in Lagos en ook Tedde koos voor hetzelfde aangename leven in de Portugese zon. Ze had een droom: een bed & breakfast. Maar \'het moet wel iets heel bijzonders worden.\' Vlak na aankomst ontmoette ze Loek en de twee besloten samen op zoek te gaan naar de perfecte plek. Na lang zoeken, vonden ze de ru´ne van een boerenhoeve. Een modern gebouw werd ontworpen, inclusief de karakteristieke kenmerken van een Portugese boerenhoeve.

En nu, jaren later, staat hun mooie pension als een huis. Herdade dos Frades is omgeven door fruitbomen en vergezichten over Lagos en de zee in de verte. Ze maakten sfeervolle kamers met elk een eigen thema, een zwembad, een buitenkeuken met een houtoven en een barbecue. \'Zin in een potje schaak?\' Loek wijst naar het levensgrote schaakspel dat hier in de boomgaard siert. \'Het toeval wil dat ik hier erg goed in ben\', en gauw ga ik bij de zwarte schaakstukken staan. \'Toeval bestaat niet\', knipoogt hij. Ik lach en kijk naar de zon die schittert over Herdade dos Frades. \'Ach, ik heb toch al gewonnen.\' Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 815

Portugal > Lagos > Vakantiehuis Quinta das Portelas
Vakantiehuis Quinta das Portelas

Een prachtig plekje midden in de Algarve is Quinta das Portelas heb ik me laten vertellen. Vol verwachting rijd ik naar dit adresje. Ik kom langs de meest schitterende landschappen en mijn hart begint sneller te kloppen. In de verte zie ik het al liggen, dit is echt een stukje paradijs.

Ik word opgewacht door de Nederlandse eigenaar Lanny. Hij zet een groot glas jus d\'orange voor me neer, versgeperst van sinaasappelen uit eigen boomgaard. Lanny vertelt me dat hij tijdens zijn eerste bezoek aan de Algarve in 1996 meteen verliefd werd op de plek. De vriendelijke mensen, de blauwe zee en het landschap spraken hem aan. De quinta heeft hij in 2000 gekocht vervolgens zelf volledig gerenoveerd.

De geuren van bloemen en fruitbomen omringen ons en het zwembad glinsters uitnodigend in de zon. Lanny wandelt met me door de prachtige tuinen, waar ik twee watervallen ontdek en een vijver vol vissen. We kijken naar de hagelwitte appartementen boven ons, opgetrokken in typisch Portugese stijl en omringd door palmbomen. Vind je het wat?, vraagt Lanny. Ik knik tevreden: Ik snap volkomen dat je zo verliefd bent geworden op deze plek, het is een echt paradijs.

Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 355