Vakantiehuizen
Bestemming
Gebied
Sorteer
Portugal > Arcos de Valdevez > Vakantiehuis Quinta do Olival Appartementen
Vakantiehuis Quinta do Olival AppartementenBij Quinta do Olival in het noorden van Portugal vind ik alles wat ik als vakantieganger nodig heb. Ik kijk uit over een mooie, groene, rustige omgeving, ben gastvrij ontvangen en heb net mijn koffers naar mijn sfeervolle appartement gebracht. Tel daar nog een mooi zwembad en een karakteristieke inrichting bij op en dan kom je vast tot dezelfde conclusie als ik: Quinta do Olival is alleen geschikt voor echte levensgenieters!

Quinta do Olival vertelt het verhaal van de grootouders van eigenaresse Olga, Rita en Francisco. Jarenlang werd er in de wijnkelder wijn gemaakt, in de oven brood gebakken en werden er bij de stenen haard verhalen verteld. Bij het realiseren van de appartementen heeft Olga dit altijd in gedachten gehouden, waardoor de authentieke uitstraling is behouden. Wat ik het leukste vind aan Quinta do Olival, is dat je hier kunt genieten van de natuur in haar puurste vorm: de schapen grazen in de omliggende velden, in de organische groentetuin pluk je je eigen groenten en bij de kippen raap je verse eieren. En als je de deur uitstapt sta je meteen midden in de boomgaarden!

Vandaag ga ik een wandeling maken door de omgeving. Olga heeft me zoveel tips gegeven, dat ik denk dat ik aan mijn verblijf nog een paar weken vast moet plakken. Een fietstocht, een bezoekje aan de nabijgelegen dorpjes of een duik in het zwembad: het kan hier allemaal! Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 293

Portugal > Arcos de Valdevez > Vakantiehuis Quinta do Olival Hotel
Vakantiehuis Quinta do Olival HotelBij Quinta do Olival geniet ik van de Portugese natuur in haar puurste vorm. Zo heb ik vanochtend meegeholpen met het plukken van groenten in de moestuin en heb ik daarna uren gedwaald door de boomgaard. Nu is het tijd om eigenaresse Olga meehelpen met eieren rapen in de kippenren.

Als we samen met een mand onder onze arm richting de kippen lopen, begint Olga enthousiast te vertellen. Over haar baan als filosofiedocente die ze een paar jaar geleden op heeft gezegd om Quinta do Olival te verwezenlijken en over de roots van haar grootouders die ze in de hele accommodatie terug heeft laten komen. Ze voegt eraan toe dat het ondertussen een echt familieproject is geworden. Iedereen heeft een taak op zich genomen. Zo steekt haar man zijn handen uit de mouwen op de boerderij en is haar dochter medeverantwoordelijk voor het ontwerpen en inrichten van Quinta do Olival.

Een paar uur en heel wat eieren later, zitten we samen in de tuin een wijntje te drinken. Als Olga me vraagt wat mijn eerste indruk is van Quinta do Olival, bedenk ik me ineens dat ik hier pas één dag ben. Het lijkt al veel langer! Ik mag dan geen lid van de familie zijn, toch voelde ik me gelijk onderdeel van het familieproject. En als ik dan toch een taak op me mag nemen is dat: domweg heel gelukkig zijn. Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 448