Vakantiehuizen
Bestemming
Gebied
Sorteer
Malta > Gharb > Vakantiehuis Carini Farmhouses
Vakantiehuis Carini FarmhousesVanuit mijn auto kijk ik mijn ogen uit. Het Maltese landschap ziet er indrukwekkend uit! Heuvelachtig, groen, met steeds weer anders uitziende huisjes. In de verte zie ik een dorpje liggen, een stuk hoger dan de doorgaande weg waarop ik rijd. Ik besluit op verkenning te gaan in dit dorpje. Eenmaal dichterbij zie ik dat het L-Gharb heet. Ik besluit even uit te stappen en slenter door het oude centrum. Opvallend zijn de oude huizen met hun eeuwenoude gevels. In een zijstraatje wandel ik langs een klein ateliertje. Een man is druk bezig achter zijn bureau. Mijn nieuwsgierigheid overwint en ik stap naar binnen. Hij kijkt op, begroet me en vertelt me dat hij bezig is met het maken van een \'L-Gharb blade\', het traditionele scherpe mes dat zijn oorsprong vind in dit dorp. L-Gharb is de thuisbasis van smeden, slotenmakers, timmerlieden en meesters in rietwerk licht de vriendelijke man toe. Als je nog even doorloopt, kom je nog veel meer ambacht tegen!

Het praatje met de man heeft mijn nieuwsgierigheid nog verder aangewakkerd. Hier wil ik meer van weten, hier wil ik nog wel een paar dagen blijven! Ik besluit op zoek te gaan naar een fijn plekje in de buurt. Wanneer ik mijn wensen uitspreek tegen een oude man op een bankje verzekert hij me dat ik iets buiten het dorp moet zijn. Carini! roept hij.

Een paar meter buiten het centrum van L-Gharb doemt een groot pand op. Ik rijd eropaf en al snel besef ik dat dit Carini Farmhouses is, de plek waar de man het over had. Wauw Ik vraag of er nog een plekje voor me vrij is en jawel, dat is er! Enkele minuten later sta ik in mijn eigen villa, met privézwembad met zicht op het ambachtsdorp en het weidse landschap van Gozo. Hier ga ik me de komende dagen goed vermaken, weet ik meteen Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 490

Malta > Ghasri > Vakantiehuis Razzett Ghasri
Vakantiehuis Razzett GhasriAl is het eiland Gozo niet zo groot, toch ontdek ik er iedere keer wat nieuws. Zoals laatst, toen ik met de fiets de westkant van het eiland ging verkennen. Van alles en iedereen verlaten stuitte ik ineens op een paar oude huizen, omgeven door een soort kloostermuur. Mijn nieuwsgierige blikken werden opgevangen door Maryse, de eigenares. Ze nodigde me uit en voor ik het wist zaten we met een glaasje wijn op het zonnige terras bij het zwembad.

Vol passie vertelde ze me hoe zij en haar man Edward jaren geleden halsoverkop verliefd werden op het toentertijd verlaten en verouderde complex. Ze zagen het meteen voor zich: hun kleine paradijs. Na jaren dromen, plannen en hard werken later was het ze ook echt gelukt. En daar mocht ik nu van genieten. De avond viel, ik mocht aanschuiven bij het eten en toen we vele wijntjes verder waren was het duidelijk dat die fiets van mij me die dag nergens meer ging brengen. Gelukkig had Maryse een plekje vrij in één van haar gastenverblijven waar ik na een nachtelijke duik in het zwembad in een diepe slaap heerlijk heb liggen dromen. Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 495

Malta > Ghasri > Vakantiehuis Tal-Fanal Village
Vakantiehuis Tal-Fanal VillageWist je dat het eiland Malta ook nog een zusje heeft? Haar naam is Gozo, ze is vrij klein maar haar karakter maakt alles goed. Gozo bestaat namelijk alleen maar uit mooie kusten en kleine traditionele dorpjes zonder toeristen. Alhoewel, ze zijn er wel maar je ziet ze niet. Ik ontdekte hier een heel bijzonder dorpje: Tal-Fanal Village. Het betekent \'het dorpje bij de vuurtoren\' en ik voelde me er meteen thuis!

De appartementen zijn op traditionele wijze gebouwd. Op de binnenplaats bevindt zich het zwembad en alle \'bewoners\' van het dorpje komen hier \'s avonds gezellig samen. Dichterbij het traditionele leven op Gozo kom je niet! Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 485

Malta > Gozo > Vakantiehuis Gozo Farmhouses
Vakantiehuis Gozo FarmhousesTerwijl ik mijn handdoek uitspreid over een van de comfortabele ligbedden aan de rand van mijn zwembad, hoor ik ineens iemand op de voordeur kloppen. Goodmorning, madam!, roept een Maltese visser hartelijk als ik de deur openzwaai. Vol trots toont hij me zijn \'catch of the day\': vissen die hij vanochtend vroeg gevangen heeft in de wateren rondom Gozo. Ik wijs een stevige witvis aan en na enig vrolijk onderhandelen worden we het eens over de prijs. Zo trots alsof ik hem zelf gevangen heb, draag ik de vis naar binnen. Ik verheug me al op het opstoken van de barbecue vanavond! Maar eerst nog even genieten van mijn heerlijke binnentuin vol privacy, waar het zwembad verleidelijk glinstert en palmbomen de nodige schaduw bieden. In dit schitterend gerenoveerde huis voel ik me net de statige eigenaresse. En voorlopig doe ik ook lekker alsof ik hier voorgoed ben komen wonen! Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 515

Malta > Marsalforn > Vakantiehuis Murella Living
Vakantiehuis Murella LivingMijn favoriete soort hotels zijn hotels met karakter, waar gelet is op details en iedere kamer met smaak is ingericht. Daarom was ik ook zo blij toen ik Murella living op Gozo ontdekte. Al toen ik het hotel binnenstapte wist ik dat ik op een bijzonder plekje was beland. Zullen we je anders meteen een rondleiding geven? vraagt één van de broers als hij me nieuwsgierig rond ziet kijken. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen!

Als we samen langs de verschillende kamers lopen, valt me op dat ze allemaal een andere, originele inrichting hebben. De kleuren, de stijlvolle meubels en vooral de unieke details zorgen ervoor dat ik van de ene verbazing in de andere val. Zo ontdek ik in één van de kamers een muurschildering van de Nadur Parish kerk en in een andere kamer een muur met tomaten, hét fruit van Gozo. Je mag zelf kiezen in welke kamer je vanavond wilt slapen Eliza. Als je een keuze kunt maken tenminste. Ik voel me net een kind in een snoepwinkel. Een keuze maken, dat zal nog lastig worden! Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 695

Malta > Naxxar > Vakantiehuis Hotel Chapel Number 5
Vakantiehuis Hotel Chapel Number 5\'Volg mij maar\', zegt Alexandra terwijl ze me voorgaat de trap op. Ik ben benieuwd wat ze me wilt laten zien. Al heb ik een voorgevoel dat het iets met \'ontspannen\' te maken heeft. Toen ik namelijk vanochtend in Chapel Number 5 aankwam, vertelde de Australische eigenaresse dat ik Malta helemaal relaxed en uitgerust zou verlaten.

Ik slaak een zachte kreet van verrukking als we boven zijn. Op het dakterras zie ik een massagetafel. Het uitzicht op de kapel van de kerk die pal naast de b&b staat is schitterend. \'Malcom en ik hebben dit 18e eeuwse huis vorig jaar verbouwd tot een bed&breakfast. Van mij mocht een ruimte voor yogalessen en massagetafel niet ontbreken\', legt Alexandra uit.

Met de warme zon op mijn schouders is het lastig om niet in slaap te vallen. Mijn gedachten dwalen tijdens de massage langzaam af. Wat is het hier mooi. Tijdens de verbouwing zijn alle kamers opgeknapt. De vloer van de Franse balkons hebben zij zelf gemaakt. Met scherven van tegels hebben zij een mooi en kleurrijk mozaïek gecreëerd. Alexandra heeft gelijk. Op dit eiland ga ik me heerlijk ontspannen. Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 760

Malta > Xaghra > Vakantiehuis Bellaria B&B
Vakantiehuis Bellaria B&B

Wanneer ik een e-mail ontvang van mijn Maltese vriendin Simona, ben ik door het dolle heen. Kom je relaxen op Gozo?, staat er. Simona is de eigenaresse van Carini Farmhouses, een heerlijk plekje op het kleine eiland Gozo. Ze heeft besloten nog een adresje te openen, Bellaria B&B, in dezelfde stijl maar dan dicht bij het strand. Ik kan niet wachten het te zien!

Na een rit door de groene heuvels arriveer ik bij Bellaria B&B. De kleinschalige bed en breakfast is gelegen in een authentiek Maltees \'farmhouse\'. Het goudgele gebouw steekt mooi af tegen het blauwe zwembad dat glimt in de zon. Welkom bij Bellaria, roept Simona vrolijk en geeft me een stevige knuffel. Ze neemt me bij de hand en laat me de hele accommodatie zien.  Een sfeervolle inrichting, veel privacy en een terras met een waanzinnig uitzicht. Het valt me op hoe stil het hier is. Ik kijk er naar uit om hier met een boekje neer te strijken en te genieten van de verkoelende zeebries. Simona haalt me uit mijn dagdroom. Ga je nog naar het strand vandaag, vraagt Simona? Je kunt het lopen, maar wanneer je de auto pakt kun je even verderop één van de mooiste baaien van het eiland bezoeken. Wat een geweldig idee!

Simona nodigt me uit om na het strand samen met de andere gasten te komen barbecueën. Ik kan niet wachten om te zien hoe mooi deze kalme plek is in de ondergaande zon. Bellaria B&B heeft mijn hart gestolen.

Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 570

Malta > Zebbug > Vakantiehuis Olive House
Vakantiehuis Olive HouseEliza, ken je ons olijvenhuis al? In een barretje in Malta ben ik aan de praat geraakt met twee leuke mannen, John en Richard. Ze zijn een stel, begrijp ik al snel. Een stel met mooie dromen en vol levenslust. Ik luister verwonderd naar hun verhalen. Olive House is onze langgekoesterde droom. Al jaren was er het idee voor een gastenverblijf en sinds kort is het dan zover. Heb je zin om het te zien?

Diezelfde middag rijd ik met John en Richard naar hun \'olijvenhuis\', dat de naam dankt aan de vele olijfbomen in de tuin. John leidt me door de gang naar prachtig luxe kamers met Marokkaanse invloeden. Ik kijk om me heen en geniet van het enthousiasme waarmee hij vertelt. We komen allebei uit de horecabranche, mensen verblijden is onze passie. Dat doen we nu met ons eigen gastenverblijf. Hij laat me alle kamers zien en kletst verder, totdat we weer in de gang belanden. Laten we naar buiten gaan Eliza, het is te lekker weer om binnen rond te lopen. Ik breng je zo een koud drankje! Ik strijk neer op een ligbedje en bekijk het eeuwenoude huis. Bij het zwembad heerst niets dan rust. Dat komt vast omdat dit dorpje één van Malta\'s oudste plaatsjes is. Wat een ontdekking, dat \'olijvenhuis\'. Dat hebben die twee goed voor elkaar Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 730