Vakantiehuizen
Bestemming
Gebied
Sorteer
Italie > Otranto > Vakantiehuis Masseria Mongi˛ dell'Elefante
Vakantiehuis Masseria Mongi˛ dell'Elefante

Soms vind ik het heerlijk om in mijn huurauto te stappen en rond te gaan rijden. Dat deed ik ook in Puglia. Over een weg langs de kust dwaalde ik wat rond in de omgeving van Salento. Opeens zag ik in de verte een bord staan naar Masseria Mongi˛ dell\'Elefante, dat klinkt wel heel interessant. Ik besluit er een kijkje te gaan nemen. Voor ik het weet rijd ik over een landweggetje omringd door de weilanden en daar is het ineens. Een gekleurd landhuis midden in de natuur. Wat een idyllisch plekje.

Wanneer ik mijn auto uitstap kom ik een tuinman tegen. Hij vertelt me dat dit landgoed al meer dan 500 jaar in deze familie zit. Ze hebben het helemaal opgeknapt en bezitten nu 12 unieke kamers op deze bijzondere plek. De tuinman gaat meteen navragen of er nog een kamer vrij is en dat aanbod sla ik natuurlijk niet af. Onderweg naar mijn kamer komen we langs het restaurant, dat heerlijk ruikt, en de spa waardoor ik meteen een echt vakantiegevoel van krijg.

Nadat ik mijn spullen in mijn modern ingerichte kamer heb gezet, loop ik richting de zee. Na een kleine 300 meter sta ik er al. Een prachtig blauw zee met een ondergaande zon. Het lijkt wel een schilderij. Wat is dit een heerlijke plek; de zee dichtbij, overal ontspanning en heerlijk eten. Hier ga ik me wel vermaken

Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 1047

Italie > Otranto > Vakantiehuis Masseria Panareo
Vakantiehuis Masseria PanareoTerwijl ik nog een slok neem van mijn glas wijn vertelt Alessandro trots verder over de geschiedenis van Masseria Panareo. Toen zijn oudoom Renato in 1987 dit prachtige stuk land tegen het lijf liep wist hij meteen: hier moet ik iets mee doen. Hoewel het toen nog een bouwval was, had het prachtige uitzicht over het platteland van Puglia hem overtuigd. Hij besloot samen met zijn vrouw en kinderen te verhuizen en het om te toveren tot een mooi hotel. Al snel was Masseria Panareo geboren. Met 18 kamers, een restaurant en een boerderij was het helemaal af. Generatie op generatie werd Masseria Panareo doorgegeven. Allemaal hadden ze de liefde voor het hotelierschap in hun bloed. Behalve dat we allemaal een passie hebben voor Puglia, het hotelierschap en lekker eten proberen we ook continu te verbeteren. Zo blijven we onze gasten verrassen. Vertelt hij met een enthousiaste blik in zijn ogen. Hun harde werk werd in 2008 beloond: Masseria Panareo won de award voor het beste hotel van ItaliŰ. De hele familie was erbij om deze award te vieren. We zijn dan ook een echt familiebedrijf en daar zijn we erg trots op. Mijn zoon kan nu al niet wachten om het later van mij over te nemen. Hij lacht. Op dat moment komt zijn vrouw Valentina binnenlopen. Eliza! Wat leuk om jou hier weer te zien. Alessandro, je moeder heeft je nodig in de keuken. Zal ik Eliza nu gezelschap houden? Ze knipoogt naar mij. Terwijl Alessandro snel naar de keuken loopt begin ik te glimlachen. De familie Zezza maakt dit plekje pas Úcht bijzonder. Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 712