Vakantiehuizen
Bestemming
Gebied
Sorteer
Italie > Nocera Umbra > Vakantiehuis Borgo Castello Panicaglia
Vakantiehuis Borgo Castello PanicagliaAls het aan mij ligt, ga ik tijdens deze vakantie in UmbriŽ niet eens dit kasteel verlaten. Hier midden in het groene hart van ItaliŽ ben ik al dagen zoet. Waar ik de eerste dag ontspannen bij het zwembad lag, uitkijkend over het kleurenpalet van de omgeving, was ik op dag twee vrolijk fruit aan het plukken en groente aan het verzamelen uit de moestuin. Voor ik het wist had ik voor het einde van de week aangemeld voor een cursus Italiaans, waar ik nu al naar uit kijk. Even mijn Italiaans weer opfrissen!

De dag erna stond er een wijnproeverij op de planning, waar ik verder aan de praat raakte met Nederlandse eigenaren Albert en Inger. Ik vroeg ze de hemd van het lijf over welke activiteiten ik nog meer kon ondernemen. Daar weet ik wel wat op Eliza, ken je de truffeljacht al? Het is een oude Umbrische traditie, vertelt Albert. Meteen was ik geÔntrigeerd, daar moest ik meer van weten. En nu loop ik hier een dag later naast de gids en zijn honden door de weelderige natuur, op zoek naar de \'zwarte diamanten\' van UmbriŽ.

Ik heb het geluk dat we een aantal mooie exemplaren heb kunnen vinden. Die komen morgen goed van pas bij de kookcursus. Hier bij Borgo Castello Panicagli ben ik al vele ervaringen rijker. La dolce vita, het goede leven, heb ik hier wel heel letterlijk genomen Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 685