Vakantiehuizen
Bestemming
Gebied
Sorteer
Italie > Gualdo Cattaneo > Vakantiehuis Forte Sorgnano
Vakantiehuis Forte Sorgnano\'We zitten letterlijk in the middle of nowhere\', had eigenaar Marco gezegd. \'Maar\', had hij eraan toegevoegd, \'je hebt er juíst het gevoel dat je op dat ene plekje op de wereld bent waar je precies wilt zijn.\' En eenmaal daar aangekomen, kan ik niet anders dan concluderen dat hij meer dan gelijk heeft. Middenin het groene hart van Umbrië ligt Agriturismo Forte Sorgnano: een antiek landhuis uit de 19e eeuw, verstopt tussen de eindeloze weilanden, heuvels en bomenpracht waar je maar geen genoeg van krijgt.

De weg ernaartoe is al een feest. Vanaf het dorpje Bettona volg je vier kilometer een onverharde weg. En hoe langer je daar tussen het prachtige landschap doorslingert, hoe vrijer je je voelt. Eenmaal boven ontmoette ik Marco en wat de weg ernaartoe al was ingezet, vierde hoogtij daar bovenop de heuvel: dat uitzicht! Ik wilde niets liever dan kijken, uren turen en steeds bleef ik maar diep inademen om die oneindigende lucht van geluk in te ademen. Vlak daarna ontdekte ik: dit was pas het begin. Want daarna zag ik de olijfgaarden, de bomen, proefde ik de zelfverbouwde producten en ontmoette ik oma in de keuken die de lekkerste familierecepten kookt. Toen ging ik langs bij de twee gebouwen met de eeuwenoude meubels, de stijlvolle inrichting, de openhaarden. Alle appartementen waren even zo mooi en stijlvol.

En nu lig ik hier bij het zwembad en kijk voor de zoveelste keer mijn ogen uit. Mijn groene hart klopt, de stilte is rustig als altijd. \'Eenmaal daar wil je nergens anders ter wereld zijn\', ik denk aan de woorden van Marco. Ik lach: right in the middle of everywhere! Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 115