Vakantiehuizen
Bestemming
Gebied
Sorteer
Italie > Budoni > Vakantiehuis Li Troni Appartement
Vakantiehuis Li Troni AppartementJe voelt het tot in je tenen. Het vertraagt je pas tot de perfecte slippersnelheid: hier zijn betekent genieten tot de hoogste macht. Ik kwam gister aanrijden en de appartementen Li Troni lagen rustig op me te wachten tegen de heuvel. Vlak daarvoor was ik flamingo\'s tegengekomen die in de lagune stonden pootje te baden met elkaar (ik bedacht me nog: ben ik eigenlijk wel in Europa?), reed ik langs eeuwenoude gebouwen en zag hoe de bloemen er dus echt het hele jaar door zijn.

De gebouwtjes van Li Troni liggen gemoedelijk typisch Sardijns te wezen. Speciaal voor jou, zei eigenaar Raffaele. Het appartement mét een ruim terras. En daar sta ik nu, de volgende dag. En één ding weet ik wel: hier blijf ik voorlopig even staan. De zee is mijn horizon. Diep blauw, en azuur van dichtbij. Raffaele wenkt me van beneden. De Italiaan is geen oorspronkelijke Sardijn. Jaren geleden vertrok hij naar het op 1 na grootste eiland van de Middellandse zee omdat hij gecharmeerd was door de schoonheid. Dit is thuis, zei hij me gisteravond. We dronken Sardijnse vini rosso aan het zwembad. De mensen leven hier rustiger. Op de een of andere manier doen de ruimte en natuur je alles relativeren.

Espresso? Maar geen stress, zegt hij van beneden. Het woord stress lijkt hier niet eens te bestaan. Ssst, fluister ik en lach. Nog even kijken. Ik kom zo. Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 258

Italie > Budoni > Vakantiehuis Residence Sa Raiga
Vakantiehuis Residence Sa Raiga\'Deze plek brengt kleur in je leven!\' Een oude bekende van me \'Maria\' neemt me mee op sleeptouw vandaag. Want ze heeft iets bijzonders, vertelt ze onderweg. En ze is zo overtuigd van haar zaak dat ze meteen een aantal nachten voor ons geboekt heeft. Ze weet namelijk dat ik van huisjes met zeezicht houd, het liefst omgeven door veel groen. En dat ik blij word van kleur en ja, dol ben op het eilandgevoel. \'Dit is het geheim van mijn vader\', vertelt ze me als we het terrein van Sa Raiga Residence oprijden. De kleurrijke huisjes prijken op een heuvel en kijken rustig uit over de zee. Er is geen buitenwereld te bekennen en de ruimte is immens. Ik haal diep adem, de zeelucht vult mijn longen en dan komt Maria\'s vader aanlopen. \'Welkom op het eiland!\' en meteen neemt hij mijn tas over. \'Houd je van geel of oranje?\' \'Oranje natuurlijk!\' roep ik. En als hij \'Oja, die Hollanders\' mompelt, lachen we samen hard.

We lopen naar ons appartementje dat dankzij de bogen en kleuren echt Sardijns aandoet. En ook binnen is het precies zoals ik hoopte: eenvoudig maar comfortabel, licht en buiten en binnen lopen in elkaar over. Door de ramen zie je de mooie natuur met de pijnbomen en als je de deur naar het terras opent, kom je in de tuin met de zee verderop. Er waait een verkoelend briesje en daar zo in de zon voel ik me vrij als een vogel. Vader en dochter turen in de verte. \'Ik had gelijk hè?\' Maria lacht. Ik moet denken aan haar opmerking van vanochtend. Het kleurrijke duo naast me heeft gelijk. Heel erg gelijk. Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 370