Vakantiehuizen
Bestemming
Gebied
Sorteer
Griekenland > Tzamarelata > Vakantiehuis Aloni Cottages
Vakantiehuis Aloni CottagesAls je op een van de mooiste plekjes van het eiland bent, gelegen op een heuvel, aan een bosrand en met de mooiste vergezichten op zee Tja, dan kun je niet anders dan je realiseren hoe wonderschoon de kracht van Moeder Aarde is. Eigenaar Yiannis dacht: hier wil je toch elke dag wakker worden tijdens een vakantie op Kefalonia? Hij bouwde naast de eeuwenoude en beroemde dorsvloer vier kleine studio\'s en een villa en noemde het de Aloni Cottages. Gebouwd in de stijl van het eiland, met natuurlijke materialen en zo pittoresk als het maar kan. En verderop ligt zijn taverne, waar de houtoven de lekkerste Griekse maaltjes bereid met ingrediŽnten van het land.

\"A way of life\", zei Yiannis toen we langs het zwembad liepen en ik voor de zoveelste keer stopte om te genieten van de stilte en het uitzicht op zee. Hier naartoe rijden, was al een feest. Langs dichtbeboste heuvels waar je bij elke open plek niets anders kon dan stoppen om te kijken naar wat je nu weer voor moois zag. \"De meubels zijn verderop gemaakt, als het maar \'natuurvriendelijk\' is ťn in de stijl van het eiland.\" Ik moest glimlachen. En omdat ik nog wat bedenktijd nodig had in welk mooie natuurstenen huisje ik wilde verblijven, gingen we eerst onze maag verwennen.

En dat doen we nu. Yiannis schuift tomaten uit eigen tuin in de houtoven. Ik moet denken aan zijn \'natuurvriendelijk\'. Want dat word je hier vanzelf. Zo mooi, zo natuurlijk, zo sereen. Ik zucht diep. \"Ik kies voor het huisje met het terras dat uitkijkt over de bossen en de zee. Met de groene luikjes en de dikke stenen muren.\" Yiannis steekt zijn duim op. De lekkerste geuren dringen mijn neus binnen. \"A beautiful way of life it is!\" lach ik en steek mijn duim hoog in de lucht. Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 545

Griekenland > Tzamarelata > Vakantiehuis Ranzo Ionio
Vakantiehuis Ranzo Ionio

Al sinds mijn eerste bezoek aan Kefalonia ga ik regelmatig bij eigenaar Yiannis langs in zijn taverne om even een drankje te drinken. En het grote geluk wil dat ik deze keer eindelijk in een van zijn cottages kan verblijven op zijn kleine ranch.

Ranzo Ionio ligt prachtig tussen de olijfboomgaarden met uitzicht op de Ionische zee. Als ik het terrein oprijd, herken ik het direct: de kleine taverne ligt links bij de originele houtoven, daarachter het zwembad met de ligbedden. Verderop de appartementen en de natuurstenen cottages, in die laatste slaap ik vanavond. Prachtig gerenoveerd, modern ingericht met oog voor detail en een balkon met de mooiste vergezichten over zee.

Yiannis kennende wil hij het beste voor zijn gasten. Ik leg mijn tas binnen en ga naar hem op zoek. Hij staat, net als de rest van de familie Kavvadia, bij zijn twee authentieke steenovens buiten in de zon. Ik verheug mij nu al op alle dagen genieten uit zijn eigen keuken. De meest heerlijke traditionele gerechten maakt hij in zijn steenovens. Met verse ingrediŽnten, wat een smaken! Ook de rest van de familie kan er wat van: zijn vrouw Stella bakt het beste brood van het eiland en de zonen tappen de lekkerste drankjes in de taverne. \"Kom en eet met ons,\" zegt Yiannis en dat laat ik mij geen twee keer zeggen.

Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 525