Vakantiehuizen
Bestemming
Gebied
Sorteer
Griekenland > Stavros > Vakantiehuis Mazourka
Vakantiehuis MazourkaDaar in de verte zie je de eilandjes Meganisi en Lefkas liggen. Samen met eigenaresse Afroditi sta ik op het terras van Mazourka op het eiland Ithaka. Ze wijst in de verte naar een paar eilandjes. Wat grappig, op beide eilanden ben ik meerdere keren geweest. Vanuit hier zien ze er heel anders uit! Mijn gedachten dwalen af naar de mooie plekjes die ik daar heb ontdekt. Ik denk dat jij je bij Mazourka helemaal op je plek zult voelen Eliza, zegt Afroditi.

Als we de trap aflopen richting het zwembad vertelt Afroditi over de oorsprong van de naam \'Mazourka\'. Het blijkt een traditionele dans te zijn uit de 16e eeuw. Het laat de rusteloosheid zien van de mensen hier. De mensen uit Ithaka zijn echte reizigers en ze gaan graag op ontdekking. Maar toch komen ze hier altijd graag terug. Net zoals Odysseus eigenlijk, die volgens de mythen de koning was van Ithaka. Mijmerend kijk ik om me heen. Als ik niet beter zou weten, zou ik denken dat Afroditi het net over mij had. Ik denk inderdaad dat ik mijn perfecte plek heb gevonden! Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 645

Griekenland > Stavros > Vakantiehuis Pilikas Villas
Vakantiehuis Pilikas VillasWat is je lievelingskleur Eliza? Voor me staat Vasilis, de eigenaar van Pilikas Villas in Ithaka. Ehm.. blauw denk ik. De kleur van de zee en de lucht op een zonnige dag.. Vasilis begint met stevige stappen voor me uit te lopen. Waarom wil je dat eigenlijk weten?, voeg ik er snel aan toe als ik hem bijna rennend volg. Dat zie je vanzelf!

Even later staan we samen voor een blauwe deur. Daarom dus! Als Vasilis de deur open doet ontvouwt zich een oase van blauw voor ons. Een blauw vloerkleed, blauwe gordijnen, blauwe tafelkleden. Nieuwsgierig loop ik rond in de villa. Door de stenen muren is het er heerlijk koel en ook een luxe keuken en badkamer ontbreken niet. Als we het terras van de villa op lopen wordt het alleen maar beter. Een privézwembad en strakblauwe lucht maken het blauwe plaatje compleet.

Even later zit ik samen met Vasilis te genieten van een koud glas water bij het zwembad. Naast ons zie ik nog drie villa\'s met een groene, gele en rode deur. Even fantaseer ik over hoe die villa\'s er van binnen uit zullen zien. Maar er is er vast geen een zo mooi als de mijne! Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 775