Vakantiehuizen
Bestemming
Gebied
Sorteer
Griekenland > Psarou > Vakantiehuis Chrisapella Country Houses
Vakantiehuis Chrisapella Country Houses

Al de hele dag heb ik vlinders in mijn buik: Dimitris en Vasiliki hebben mij uitgenodigd om vandaag naar hun bouwplannen te komen kijken. Met hun nieuwe accommodatie, de Chrisapella Country Houses, willen zij gasten net zo verliefd laten worden op Zakynthos als dat zij waren, toen ze het bijzondere eiland 20 jaar geleden voor het eerst bezochten. 

Voor ik het weet komen Dimitris en Vasiliki aangelopen. \"En, wat vind je ervan Eliza? Hebben we een goede plek uitgezocht?\". Ik kijk om me heen en stel me voor dat ik op het balkon van mijn eigen villa sta. Je hebt hier straks prachtig uitzicht over de azuurblauwe zee en de ongerepte natuur. \"Wist je dat we deze plek hebben uitgezocht voor onze dochters Chryssa en Pelagia? Ze zijn allebei gek op de zee, net als jij\". Ik lach instemmend. \"De Chrisapella Country houses zijn zelfs naar hen vernoemd!\", straalt Dimitris.

Dimitris laat me alle tekeningen zien van zijn project. Hij straalt, ook de villa\'s zijn een beetje zijn kinderen geworden. Het kleinschalige complex wat hier straks komt bestaat uit verschillende villa\'s met een privézwembad. De villa\'s zijn ruim opgezet en worden gebouwd in traditionele stijl. Wel zullen ze worden voorzien van een moderne inrichting. Ik kan niet wachten hier te logeren als het straks af is. Ik weet zeker dat Dimitris en Vasiliki me weer met open armen zullen ontvangen!

Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 505

Griekenland > Psarou > Vakantiehuis Ilyessa Cottages
Vakantiehuis Ilyessa CottagesSamen met mijn Griekse vriendin Iris ben ik tijdens onze rondreis beland in een klein schattig dorpje genaamd Psarou, aan de kust van het eiland Zakynthos. We lopen door de smalle straatjes en besluiten een kopje koffie te drinken in een lokaal barretje. De eigenaar zingt vrolijk mee met de Griekse muziek op de radio. We raken aan de praat en hij vertelt honderduit over de omgeving en een bijzonder plekje in de buurt waar we kunnen overnachten. Het vakantieadresje is Ilyessa Cottages, een groen landgoed met typisch Griekse huisjes. Een kriebelend gevoel in mijn buik vertelt mij dat Iris en ik dit plekje moeten bezoeken.

Voor we het weten zitten we in de auto met de routebeschrijving die we zojuist hebben gekregen.  Na enkele minuten rijden komen we aan bij Ilyessa Cottages. Wat een kleurrijke plek! De oranje, rode, en gele huisjes sprankelen ten midden van de natuur. Goedemorgen dames, waarmee kan ik jullie helpen?\' zegt een vriendelijke man. Ik stel mezelf en Iris voor en vertel dat we op zoek zijn naar een leuk adresje om te verblijven. De eigenaar vertelt mij dat we op de juiste plek zijn en leidt ons rond door de schattige Griekse huisjes.

Over een stenen pad lopen we tussen de olijfbomen, langs de gezellige bar en het zwembad, dat er uitnodigend uitziet. We lopen door en verliefd kijk ik naar het rode huisje dat aan de overkant staat. Dit is denk ik mijn favoriet, fluister ik tegen Iris. We vragen direct aan de eigenaar of we in het schattige rode huisje kunnen verblijven. \'Natuurlijk dames! Hebben jullie misschien zin om morgen met mij een ritje te maken op de paarden?\' vraagt de eigenaar. Wauw, een prachtige rit door deze natuur, daar zeg ik geen nee tegen.  Ik kan niet wachten tot het morgen is. Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 495

Griekenland > Psarou > Vakantiehuis Porta del Mar
Vakantiehuis Porta del MarEen eigen stukje strand? Even kijk ik eigenaresse Paulina vol verbazing aan. Ergens verbaast dit me niet. Ik merkte namelijk direct aan de vriendelijke Griekse en haar man Tasos dat ze er alles aan hebben gedaan om het ideale vakantieadresje te beginnen. Dat begon bij het vinden van de perfecte locatie. Vanaf hier wandel je zo Psarou Beach op Eliza! Als je wilt, kunnen we zo al een kijkje nemen? Dat laat ik me natuurlijk geen twee keer zeggen

Voor ik het weet sta ik met m\'n voeten in het warme zand en kijk ik uit over de heldere turquoise zee. Ik adem een paar keer diep in en uit. De frisse zeelucht en de warme zon zorgen ervoor dat ik binnen no-time helemaal ontspannen ben. Ik denk terug aan de rondleiding die ik zojuist heb gekregen. De natuurstenen huisjes met houten accenten hebben dat echte Griekse karakter waar ik zo van houd. Ik kan mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en vraag Tasos of ze toevallig nog een appartementje vrij hebben vanavond. Zijn reactie, een grote glimlach en een dikke knipoog stellen me gerust. Hier wil ik voorlopig nog niet weg! Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 610