Vakantiehuizen
Bestemming
Gebied
Sorteer
Griekenland > Matzavinata > Vakantiehuis Sant' Agata Villas
Vakantiehuis Sant' Agata VillasAl urenlang zit ik buiten op het terras onder een heerlijk schaduwplekje. Het begon met een kopje koffie en Griekse lekkernijen en inmiddels vloeit de wijn rijkelijk en ben ik in goed gezelschap. Samen met mijn vriendin Ioanna ben ik herinneringen aan het ophalen en praten we bij over onze avonturen op dit Griekse eiland.

Zo hing ik aan de lippen van Ioanna toen ze mij vertelde over haar adresje Sant\' Agata Villas. Na jarenlang in de hotelindustrie te hebben gewerkt, heeft ze de kunst van hospitality naar een hoger niveau verheven. Ze besloot om zelf een plekje te creëren waar gasten terecht konden. Een klein plekje, waar je onmiddellijk het idee hebt dat je thuis bent. Een traditioneel plekje die van alle moderne gemakken is voorzien. Een plekje zo bijzonder dat je compleet opgaat in de Mediterrane sfeer. Zolang je maar met een ultiem vakantiegevoel naar huis gaat.

Toen ze plannen aan het smeden was om dit plekje te bouwen, kwamen ze op een stuk land terecht waar het enige wat er stond een wilde perenboom was. Ze doken in de geschiedenis van Sant\' Agata en kwamen erachter dat het symbool van deze omgeving een wilde perenboom was. Dit was het moment waarop Ioanna realiseerde dat het voorbestemd was en ze haar droom van een eigen vakantieadresje moest volgen. En nu we hier in de schaduw van deze wilde perenboom zitten, deelt ze dit unieke verhaal met mij. Ik heb een vermoeden dat ik een bijzondere vakantie op Kefalonia tegemoet ga Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 455

Griekenland > Matzavinata > Vakantiehuis Tramonto Suites
Vakantiehuis Tramonto SuitesTijdens mijn wandeling door de heuvels van Matzavinata word ik overladen door de eilandschatten van Kefalonia. De ongerepte heuvels, idyllische stranden en uitgestrekte bloemenvelden laten mijn gedachten afdwalen. Dit stukje natuurschoon heeft zojuist mijn hart veroverd!

Na een tijdje zie ik een prachtig stenen huis in Venetiaanse stijl verschijnen. Een aardige Griek komt op me aflopen en stelt zich voor als Leonidas, de eigenaar van Tramonto Suites. We raken aan de praat en hij vertelt vol liefde over zijn leven, over de Italiaanse invloeden, maar vooral over \'zijn\' eiland, Kefalonia. Zijn warme verhaal laat mij besluiten dit eiland nog niet te verlaten. Kom, ik heb een prachtige overnachtingsplek voor je!

Voor ik het weet drinken we samen met zijn zus Angelica op mijn balkon een glas wijn. Ik voel geluk in mij opborrelen. Er is alleen nog één ding wat ik mij afvraag. Waarom de naam Tramonto? Angelica kijkt me glimlachend aan. Tramonto betekent rust en stilte, en in het Italiaans zonsondergang. Wacht maar tot de zon zakt, dan weet je precies waarom dit de beste naam is voor deze plek!

Tevreden zak ik onderuit. Soms moet je gewoon je gedachten af laten dwalen, dan kom je vanzelf op de allermooiste plekjes. Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 475