Vakantiehuizen
Bestemming
Gebied
Sorteer
Griekenland > Marantochori > Vakantiehuis Amarandos Villas
Vakantiehuis Amarandos VillasHet is vroeg in de ochtend, maar mijn dag kan nu al niet meer stuk. De zon schittert op het water. Ik houd mijn haren vast terwijl die typische en door mij zo geliefde Lefkas-wind me alweer tegemoet wappert. Ik geniet terwijl ik langzaam met de ferry het eiland nader. En dan ineens, uit het niets doemt het op aan mijn rechterhand. Grenzend aan het azuurblauwe water van de Ionische zee liggen vijf kleurrijke villa\'s. Gauw kijk ik om me heen. Het Grieks mannetje verderop, hij weet het vast! Ik loop naar hem toe en wijs naar die pracht in de verte. \'Wat is de naam van die villa\'s?\' wil ik uitschreeuwen van enthousiasme. Want je begrijpt: daar moet ik naar toe. \'Amarandos Villas\' zegt hij terwijl hij me uit mijn lijden verlost. Ik glimlach en ga naast hem zitten. \'Amarandos, en dat is niet zomaar,\' begint hij. \'Amarandos is namelijk een beroemd en zeldzaam plantje op Lefkas. Het heeft schitterende gele bloemetjes en ruikt het hele jaar door heerlijk. En waar groeit het? Vlakbij de zee tussen de rotsen.\' Ik zucht en ontdek weer: het geluk overvalt je letterlijk waar je bijstaat. Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 585

Griekenland > Marantochori > Vakantiehuis Amousso Beach Villas
Vakantiehuis Amousso Beach VillasOp het strand van Vassiliki zit ik lui in een strandstoel. Door de donkere glazen van mijn zonnebril kijk ik naar de zee en de vele windsurfers die golf na golf beklimmen. Ik kan hier uren naar kijken, vooral wanneer ik zo lekker in het zonnetje zit. Strakjes ga ik op weg naar mijn vriend George en zijn zoon Stathis, die hier in de buurt nieuwe villa\'s bouwen, geheel gewijd aan de mooie stranden hier in de buurt. 

Ik heb met George en Stathis afgesproken op de plek waar de villa\'s worden gebouwd. Wanneer ik de auto parkeer hoor ik opeens muziek: het zijn melodische en onmiskenbare Griekse klanken. Daar staat Stathis, met een apart uitziende gitaar in zijn hand. Een bouzouki, een traditioneel instrument, vertelt hij me later. Stathis is een professionele muzikant, maar hij had altijd de droom om samen met zijn vader een accommodatie te bouwen op het eiland waar hij is opgegroeid. Met de jarenlange ervaring van George en de creativiteit van Stathis kan dit alleen maar een succes worden.

George en Stathis laten me de gedetailleerde tekeningen zien van het ontwerp. De villa\'s zijn ruim opgezet en worden gebouwd in de stijl van traditionele stenen villa\'s. Wel zullen ze worden voorzien van een moderne inrichting. Ook krijgt elke villa een eigen terras en zwembad waar je heerlijk kunt relaxten. De omheining om de tuin zorgt dat je in alle privacy van je rust kunt genieten. Ik kan niet wachten om hier straks te logeren. Een vakantie hier klinkt als muziek in mijn oren. Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 555