Vakantiehuizen
Bestemming
Gebied
Sorteer
Griekenland > Lixouri > Vakantiehuis Petani Resort
Vakantiehuis Petani ResortIk lig heerlijk te dagdromen op mijn witte zwembadbedje. Dat is precies de bedoeling van een vakantie bij Petani Resort, vertelde eigenaar Dionisis me. De naam Petani is een samenstelling van twee woorden. \'Petao\', wat \'vliegen\' betekent. En \'ni\', wat \'gedachten\' betekent. Ik wil dat mijn gasten al hun gedachten even laten wegvliegen wanneer ze hier zijn.

Wanneer ik van mijn bedje opsta om een verfrissende duik in het zwembad te nemen, draai ik me heel even om. De kust van Kefalonia schittert in mijn ogen. Petani ligt in één van de mooiste baaien van het eiland, meende Elli, Dinoisis\' vrouw. Ik kan haar alleen maar geloven. Gisteravond werd ik vanuit mijn kamer verrast door een indrukwekkende zonsondergang. Zonder dat ik iets hoefde te doen, kreeg ik dit cadeautje in mijn schoot geworpen. De kleuren wisselden elkaar af en leken elke minuut te veranderen. Rood, roze, oranje Nu is het de kleur blauw die mijn aandacht trekt. Het blauw van de lucht, het blauw van het zwembad en het blauw van de zee. Ik besluit vanmiddag richting de kust te gaan. Eerst een verfrissende duik in dit prachtige zwembad. Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 555

Griekenland > Lixouri > Vakantiehuis Profilios Villas
Vakantiehuis Profilios VillasTijdens een muziekfestival in Lixouri ontmoette ik Christos en zijn vrouw Eleni. Niet alleen waren ze net zo enthousiast over Kefalonia als ik, ze waren ook nog eens zo hartelijk om mij uit te nodigen bij hun nieuwe trots.

Nu loop ik, samen met Christos en Eleni, op het terrein van Profilios Villas en kijk ik mijn ogen uit. De villa\'s liggen wat verborgen op de gelijknamige heuvel, op het schiereiland Paliki. Richting de zon!, zegt Christos enthousiast. Als ik verward omhoog kijk om de zon te zoeken hoor ik gelach. Dan pas krijg ik door dat hij het niet letterlijk bedoelt. Dat is wat Profilios betekent, legt hij vervolgens uit. De lokale bevolking gaf de heuvel deze naam vanwege het bijzondere uitzicht. Vooral het vergezicht tijdens de zonsondergang in de zomermaanden vergeet je nooit meer. Omdat je vanaf de villa\'s precies datzelfde mooie uitzicht hebt, leek het ze niet meer dan logisch om dit plekje ernaar te vernoemen.

Die middag weet ik zeker: van deze ontdekking heb ik nog lang geen genoeg! Terwijl ik een plekje bij het zwembad zoek, besluit ik mijn verblijf met een paar dagen te verlengen. En blijkbaar zijn Christos\' woorden me bijgebleven, want zonder erbij na te denken draai ik mijn ligbed richting de zon Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 365