Vakantiehuizen
Bestemming
Gebied
Sorteer
Griekenland > Lithakia > Vakantiehuis Leeda's Village
Vakantiehuis Leeda's VillageAls je genoemd bent naar de Griekse god van de wijn, zit genieten in je genen, aldus Dionysios. En het leuke is dat Dionysios zijn passie voor het goede leven maar al te graag deelt met zijn gasten. Tijdens mijn vakantie in Leeda\'s Village heb ik dan ook elke dag opnieuw van \'s ochtends vroeg tot \'s avonds laat genoten. Ik begon m\'n dag steevast met een wandeling door de duizend jaar oude olijfboomgaarden rond het huis. Op het terrein van wel 12.000 m2 zijn hier en daar picknickbanken en ligbedden te vinden waar je het gevoel hebt dat het landgoed helemaal van jou is. \'s Middags zocht ik verkoeling van de hete middagzon in het fantastische zwembad. Af en toe kwam Dionysios langs met een schaaltje olijven van eigen land, en vroeg of alles wel naar wens was. Tsja, ik wist werkelijk niet wat ik nog zou kunnen wensen. Ik wilde niets anders dan lekker loom op m\'n stretcher liggen en me heerlijk in de watten laten leggen. En dat kan nergens beter dan in Leeda\'s Village, waar je de ideale combinatie vindt van een ongedwongen, persoonlijke sfeer met de verzorging van een sterrenhotel. Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 475

Griekenland > Lithakia > Vakantiehuis Rizolia Villas
Vakantiehuis Rizolia Villas\"Een plek om in te verdwalen,\" had mijn goede vriend Costas gezegd. \"De slingerweggetjes dansen er door het ruige heuvelachtige landschap. Hier en daar spiekt de azuurblauwe zee om het hoekje en overal word je omgeven door de eeuwenoude olijfbomen die zachtjes meebewegen op de wind.\" Het had als poëzie in mijn oren geklonken, want daarna gaf Costas deze plek een naam: de Rizolia Villas. Ruime natuurstenen privé villa\'s gelegen in dat mooie nog te ontdekken deel van Zakynthos. \"En ook daar in je prachtige villa zul je verdwalen in de schoonheid én de ruimte,\" had hij lachend gezegd.

Verdwalen betekent letterlijk de weg kwijt zijn en eenmaal aangekomen bij de Rizolia Villas ben ik eerlijk gezegd een beetje van de kaart van geluk. Mijn vriend Costas had gelijk. Er zijn in totaal tien traditionele natuurstenen villa\'s die allemaal rustig tussen de eeuwenoude olijfbomen verscholen liggen. Toen ik binnenkwam, dwaalde ik door mijn enorm ruime villa. Langs de prachtige inrichting met de klassieke houten meubels, het serene en stijlvolle wit gecombineerd met de natuurstenen muren. De traditionele bouw, het overdekte terras, het balkon, mijn privézwembad blakend in de zon, de bloemen die bloeien. Ik kan nog wel uren zo doorgaan. Net ben ik via de openslaande deuren naar buiten gelopen. De wind laat de eeuwenoude olijfbomen heen en weren. De krekels krekelen in de zon. Ik glimlach: verdwalen is mijn nieuwste hobby, bedenk ik me en rustig wandel ik over mijn gazon een rondje om mijn prachtige grote nieuwe huis. Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 475

Griekenland > Lithakia > Vakantiehuis Villa Jardin de Ville
Vakantiehuis Villa Jardin de Ville

Vandaag is dan eindelijk de dag dat ik de nieuwe bouwplannen van Jardin de Ville mag bekijken. Petros en Anna hebben mij deze middag uitgenodigd voor een heerlijke lunch bij hen thuis. Ik kan niet wachten tot ik de eerste schetsen van Jardin de Ville kan zien. Zo spannend!

Een paar uur later zit ik in het zonnetje aan een tafel vol met Griekse lekkernijen. Door al dat lekkers vergeet ik bijna waarvoor ik hier ook alweer was. Petros en Anna vertellen mij dat de grond waar Jardin de Ville op gebouwd wordt al generaties lang van hun familie is. Daarom besloot hun moeder om een prachtig huis op deze grond te bouwen. Maar het was voor haar niet mogelijk om dit bijzondere project af te maken. Vandaar dat ik nu om de tafel zit met haar kinderen Petros en Anna.

Petros laat vol trots alle tekeningen zien van hun project en hij begint gelijk te stralen. Als ik naar de bouwtekeningen kijk, begint mijn buik te kriebelen. Op de tekeningen zie ik een kleinschalig complex wat omringd word door een kleurrijke tuin. Petros en Anna hebben voor de naam Jardin de Ville gekozen omdat het geďnspireerd is op de Franse kant van het land. De accommodaties worden in Mediterrane stijl gebouwd met een vleugje van Frankrijk. Ik kan niet wachten om te logeren in dit paradijsje met een Frans tintje!

Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 415