Vakantiehuizen
Bestemming
Gebied
Sorteer
Griekenland > Lithakia > Vakantiehuis Leeda's Cottages
Vakantiehuis Leeda's CottagesEigenaren Leeda en Dionysios hebben mij uitgenodigd om een weekje te verblijven bij hun adresje, Leeda\'s Cottages. Een weekje genieten van de rustige omgeving en de Griekse gastvrijheid is precies wat ik nodig heb. Onderweg naar Leeda\'s Cottages geniet ik van de velden vol olijfbomen en kleine Griekse dorpjes. Op het moment dat ik de oprit oprijd zie ik dat Dionysios uit de verte naar mij toe komt gelopen. Welkom, Eliza! Ik ben blij je weer te zien! roept Dionysios.

Dionysios geeft mij een warm welkom en een Griekse kus op mijn wang. Samen lopen Dionysios en ik door de tuinen die ons leiden naar de villa\'s, die Dionysios heeft gebouwd van stenen die hij zelf heeft verzameld uit de omgeving. Dionysios vertelt mij dat hij dit unieke plekje heeft vernoemd naar zijn lieve dochter, Leeda. Onderweg komen we langs de boerderij van Leeda en Dionysios waar ze verschillende producten kweken. Aangekomen bij één van de villa\'s word ik verwelkomd door Leeda. Met veel enthousiasme laat ze de villa zien waar ik deze week zal verblijven.

De houten balken in het plafond stralen een traditionele sfeer uit. De badkamer is modern ingericht door de strakke muren en grijze tinten. Door de openslaande deuren loop ik zo het terras op. Zodra ik het ruime privézwembad zie liggen in mijn eigen tuin, voel ik me een enorme geluksvogel. Hier kan ik genieten van alle rust en me laten verwennen door de gastvrijheid van Leeda en Dionysios. Naast het zwembad staan twee heerlijke ligbedden waar ik deze middag heerlijk kan relaxen met mijn favoriete boek. Ik weet wat ik zo ga doen. Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 600

Griekenland > Lithakia > Vakantiehuis Leeda's Village
Vakantiehuis Leeda's VillageAls je genoemd bent naar de Griekse god van de wijn, zit genieten in je genen, aldus Dionysios. En het leuke is dat Dionysios zijn passie voor het goede leven maar al te graag deelt met zijn gasten. Tijdens mijn vakantie in Leeda\'s Village heb ik dan ook elke dag opnieuw van \'s ochtends vroeg tot \'s avonds laat genoten. Ik begon m\'n dag steevast met een wandeling door de duizend jaar oude olijfboomgaarden rond het huis. Op het terrein van wel 12.000 m2 zijn hier en daar picknickbanken en ligbedden te vinden waar je het gevoel hebt dat het landgoed helemaal van jou is. \'s Middags zocht ik verkoeling van de hete middagzon in het fantastische zwembad. Af en toe kwam Dionysios langs met een schaaltje olijven van eigen land, en vroeg of alles wel naar wens was. Tsja, ik wist werkelijk niet wat ik nog zou kunnen wensen. Ik wilde niets anders dan lekker loom op m\'n stretcher liggen en me heerlijk in de watten laten leggen. En dat kan nergens beter dan in Leeda\'s Village, waar je de ideale combinatie vindt van een ongedwongen, persoonlijke sfeer met de verzorging van een sterrenhotel. Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 535

Griekenland > Lithakia > Vakantiehuis Rizolia Villas
Vakantiehuis Rizolia Villas\"Een plek om in te verdwalen,\" had mijn goede vriend Costas gezegd. \"De slingerweggetjes dansen er door het ruige heuvelachtige landschap. Hier en daar spiekt de azuurblauwe zee om het hoekje en overal word je omgeven door de eeuwenoude olijfbomen die zachtjes meebewegen op de wind. \"Het had als poëzie in mijn oren geklonken, want daarna gaf Costas deze plek een naam: de Rizolia Villas. Ruime natuurstenen privé villa\'s gelegen in dat mooie nog te ontdekken deel van Zakynthos. \"En ook daar in je prachtige villa zul je verdwalen in de schoonheid én de ruimte,\" had hij lachend gezegd.

Verdwalen betekent letterlijk de weg kwijt zijn en eenmaal aangekomen bij de Rizolia Villas ben ik eerlijk gezegd een beetje van de kaart van geluk. Mijn vriend Costas had gelijk. Er zijn in totaal tien traditionele natuurstenen villa\'s die allemaal rustig tussen de eeuwenoude olijfbomen verscholen liggen. Toen ik binnenkwam, dwaalde ik door mijn enorm ruime villa. Langs de prachtige inrichting met de klassieke houten meubels, het serene en stijlvolle wit gecombineerd met de natuurstenen muren. De traditionele bouw, het overdekte terras, het balkon, mijn privézwembad blakend in de zon, de bloemen die bloeien. Ik kan nog wel uren zo doorgaan. Net ben ik via de openslaande deuren naar buiten gelopen. De wind laat de eeuwenoude olijfbomen heen en weren. De krekels krekelen in de zon. Ik glimlach: verdwalen is mijn nieuwste hobby, bedenk ik me en rustig wandel ik over mijn gazon een rondje om mijn prachtige grote nieuwe huis. Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 495

Griekenland > Lithakia > Vakantiehuis Villa Jardin de Ville
Vakantiehuis Villa Jardin de Ville

Wat is Zakynthos toch heerlijk. De prachtige stranden, het helderblauwe water en de Griekse landschappen veroveren mijn hart keer op keer. Ik heb hier al veel mooie plekjes ontdekt, maar deze keer ga ik naar een nieuw plekje in het traditionele dorpje Lithakia. Villa Jardin de Ville is een splinternieuwe accommodatie, dus ik kan niet wachten om er langs te gaan!

\"Wat een prachtig resultaat! zeg ik. Petros en Anna knikken tevreden. Ze hebben veel liefde in Villa Jardin de Ville gestopt. Voor mij zie ik een prachtig kleinschalig complex met een helderblauw zwembad, wat omringd wordt door een kleurrijke tuin. De villa is gebouwd in een Mediterrane stijl, met een Frans tintje. En nu zit ik hier, in het zonnetje, te proosten met Petros en Anna.

Na een heerlijke barbecue onder het genot van een prachtige zonsondergang, besluit ik mijn appartement op te zoeken. Mijn kamer is nog mooier dan ik had verwacht. Door de grote ramen komt er veel licht binnen, wat een vrij gevoel geeft. De inrichting is modern en huiselijk, ik voel me er gelijk thuis. Ik weet zeker dat ik me hier prima ga vermaken de komende dagen.

Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 465