Vakantiehuizen
Bestemming
Gebied
Sorteer
Griekenland > Lefkas stad > Vakantiehuis Casa Campos
Vakantiehuis Casa CamposSoms zoek ik dagenlang naar dat ene perfecte plekje en soms is het dichterbij dan je denkt. Zoals Casa Campos: ik kon er zo naartoe fietsen. Mijn goede vriend George en ik hadden afgesproken in Lefkas-stad en na een drankje op het terras stond hij op. \'Kom we gaan een fietstochtje maken.\' We fietsten de stad uit en na tien minuten kwamen we aan bij een schitterende olijfboomgaard. Wat zag ik daar opdoemen? Vrolijke huisjes in pasteltinten omgeven door eeuwenoude olijfbomen. \'Ik presenteer je: Casa Campos.\' George lachte en ik stond perplex. Wat mooi! \'Casa Campos is ontworpen door mijn familie. Iedereen had inbreng, maar mijn zoon Ilias had het laatste woord. Hij is designer en architect. Alleen de bomen moesten blijven staan waar ze stonden.\'

En nu loop ik stapje voor stapje rond, verbijsterd over dit geheim tussen de olijven. De vrolijke appartementen hebben allemaal een privéterras met zicht op de groene natuur en de olijfbomen die prachtige schaduwplekken maken. Binnen is het modern, maar huiselijk met een Griekse en Italiaanse sfeer. De houten plafonds, de dikke bedden, de kleurrijke details. \'Zullen we nog een stukje rondlopen?\' zegt George als ik alles heb gezien. Nou ja alles: de tuin van 5000m2 en dan is er nog dat nieuwe zwembad. Dan staat George stil. \'We kunnen nog even naar het strand gaan?\' Ik kijk hem vragend aan. \'Ook fietsend?\' \'Tien minuutjes maar,\' lacht hij. Ik houd van de fietstochtjes met George. \'Ik vind alles goed, als we maar wel hier terugkomen!\' Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 435

Griekenland > Lefkas stad > Vakantiehuis Olivetto Villas
Vakantiehuis Olivetto Villas\"Zin in een mooie dag, Eliza?\" Panos ken ik al jaren en hij is de meest gastvrije Griek die ik heb ontmoet. De eilandbewoner heeft oog voor mooie plekjes. Zo ontdekte ik al eerder zijn Monodentri Villas, maar de laatste dagen heb ik levensenergie voor tien, want ik ben namelijk te gast op zijn andere topplek: Olivetto Villas.

We zitten samen te ontbijten in de ochtendzon onder de pergola. Vanmorgen heb ik gezwommen in mijn privézwembad en genoten van hoe de wereld wakker werd in deze prachtige eeuwenoude Venetiaanse olijfgaard. \'Hebben jij en je vrienden goed geslapen vannacht?\' Ik knik. De villa\'s hier liggen zo privé en dat merk je binnen ook. Ze zijn licht, schoon en aan alles is gedacht. Van de föhn in de badkamer naast de slaapkamers, tot de open haard, openslaande tuindeuren of een keuken waar je kunt koken voor velen. De inrichting is smaakvol en huiselijk met houten trappen, mooie vloeren; zelfs een schommelstoel om in weg te dommelen.

\"Waar heb je zin in vandaag?\" Ik twijfel. Lefkas-stad is vlakbij om lekker te slenteren en shoppen. \"Doe toch maar azuurblauwe baaien en een perfecte taverne\", lach ik. Panos wijst op de kaart die hij zojuist op tafel heeft gelegd: \"Hier moet je zijn!\" En dan bedenk ik me: dat klopt, want naast Olivetto Villas wil je op alle mooie plekken van Panos zijn. En de krekels beamen dit geluk. Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 445

Griekenland > Lefkas stad > Vakantiehuis Vertzamo Villas
Vakantiehuis Vertzamo VillasSamen met George loop ik richting mijn villa. We kletsen druk over het prachtige eiland, als ik ineens een bordje met daarop Vineyard Vertzamo zie staan. \'Ik wist niet dat jullie hier ook een wijngaard hebben! Mag ik de wijn proeven? \' vraag ik enthousiast. George lacht. \'Helaas is er geen wijngaard meer, Eliza.\' Nieuwsgierig kijk ik hem aan en gelukkig vertelt hij meteen verder.

Vertzamo Villas was vroeger de wijngaard van zijn opa. Toen zijn opa wilde stoppen met de wijngaard, besloten George en zijn broer het over te nemen. De wijngaard voortzetten wilden ze niet en dus besloten ze er vier villa\'s te bouwen. Natuurlijk hielden ze wel rekening met de omgeving.  \'We hebben de villa\'s zoveel mogelijk om de al bestaande natuur heen gebouwd\' vertelt George.  Ik knik en kijk om me heen. Dat is ze goed gelukt. Overal waar ik kijk, staan olijfbomen die zorgen voor mooie schaduwrijke plekjes. \'We zijn er Eliza!\' George wijst naar een schattige roze villa. Wauw! De villa is omringd met groen en ik zie een heerlijk privézwembad. Ik kan niet wachten om hier te genieten van een goed boek onder een van de vele olijfbomen Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 565