Vakantiehuizen
Bestemming
Gebied
Sorteer
Griekenland > Eftalou/Molivos > Vakantiehuis Mont D' Olives Luxury Villas
Vakantiehuis Mont D' Olives Luxury VillasNa een goede vlucht, rijd ik door de heuvels van Lesbos. Mijn verblijf ligt net iets buiten Molivos, een traditioneel Grieks dorpje. Ik bedenk me dat ik deze vakantie een bezoekje wil brengen aan het Byzantijnse kasteel en de warmwaterbronnen van Eftalou. Vanuit de auto geniet ik al van het kristalheldere blauwe zeewater en ik zie in het dorpje schattige kleine steegjes waar ik zeker een wandeling wil gaan maken.

Bij aankomst word ik heerlijk verwend door de eigenaren met een welkomstmand vol met vers fruit en lokale items. Ik wil de lieve eigenaren bedanken en maak gelijk even een praatje met ze. Ik krijg al het direct het gevoel dat er een mooi verhaal verschuilt achter deze villa\'s. Eigenaar Panagiotis vertelt me dat toerisme al vanaf jongs af aan in zijn familie zit. Mont D\'Olives Luxury Villas runt hij samen met zijn broers Ignatios en Kostas. Ik merk dat de familie echt een ondernemershart heeft. De naam van de villa refereert naar het dorpje Molives, uit de 15e eeuw. Het landgoed is al meer dan 100 jaar in handen van de familie. Vroeger plukten de broers altijd vijgen en fruit, dronken ze water uit de oude put en rustten ze in de schaduw van de bomen naast de oude toren. Panagiotis vertelt dat hij elk jaar in november met het hele gezin samen komt om de olijven van de bomen te verzamelen. Eliza, wist je dat sommige olijven zelfs meer dan 1000 jaar oud zijn?: zegt hij.

Panagiotis laat me zijn favoriete plekjes zien van Mont D\'Olives. Hij neemt me mee naar een plekje met uitzicht op zee en de ongerepte omgeving. Enthousiast vertelt hij me dat de villa\'s gebouwd zijn om een unieke combinatie van luxe vakantie en genieten bij de natuur. Ik voel ineens een heerlijk verfrissend zomerbriesje. Ik weet zeker dat ik hier nog vele ontspannen wandelingen zal gaan maken in de olijfgaard. Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 485

Griekenland > Eftalou/Molivos > Vakantiehuis Villas Molivos Castle
Vakantiehuis Villas Molivos CastleAltijd als ik in het pittoreske dorpje Molivos kom, zie ik nieuwe gebouwen. Geen flats, maar prachtige traditionele huizen. Het lijkt alsof ze er al jaren staan en ze passen feilloos in het door Unesco beschermde dorpsaanzicht. En nu weet ik hoe dat komt: de vader van mijn goede vriendin Dina! Hij is de vakman die vol passie bouwt in die kenmerkende stijl. En soms heeft hij een speciaal project, zoals nu. Aan een weg vlakbij Molivos bouwde hij acht prachtige geschakelde traditionele huisjes. \'Het is de perfecte combinatie tussen een centrale locatie en het mooiste uitzicht van het eiland.\' En ik geef Dina gelijk. Het zwembad met infinity pool blaakt in de zon, de poolbar is gevuld met koude drankjes. De appartementen zijn fris, modern en ruim. Schone handdoeken en het bedlinnen liggen klaar. \'Het zit gewoon in jullie genen!\' roep ik. En stiekem kan ik niet wachten tot ik hier elke ochtend wakker word met deze lach op mijn gezicht. Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 440