Vakantiehuizen
Bestemming
Gebied
Sorteer
Griekenland > Agios Nikitas > Vakantiehuis Agios Nikitas Villas
Vakantiehuis Agios Nikitas VillasNa het dorpje Agios Nikitas is het nog 1,2 kilometer bergopwaarts richting mijn thuis voor deze week: Agios Nikitas Villas. Oftewel: de twaalf sfeervolle villa\'s van mijn goede vrienden Irini en Andreas!

Na mijn aankomst en een ouzo later, besluiten we een wandeling te maken langs hun twaalf domeinen. Even later blijft Andreas stilstaan. \'Welke van de twaalf?\' Andreas lacht en ik kijk hem vragend aan. \'In welke wil je verblijven?\' Ik heb geen idee, bedenk ik me, ze zijn echt allemaal even mooi. \'Kies een getal\' en hij doet zijn handen achter zijn rug. Ik twijfel. \'Vijf!\' en stiekem vind ik het toch een beetje spannend. Andreas juicht en maakt een \'volg mij\'- gebaar waarop ik nog nieuwsgieriger achter hem aanloopt. \'Myrtia, aangenaam\' en hij wijst trots richting de villa. Myrtia is namelijk een van de twaalf.

Als Andreas even later mij de sleutel overhandigt en me vooral op het hart drukt nog even langs te komen voor tips in de buurt, onderbreek ik hem. \'Dus nummer vijf was goed geantwoord?\' Andreas lacht. \'Alles was goed geweest!\' Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 595

Griekenland > Agios Nikitas > Vakantiehuis Beyond Villa's
Vakantiehuis Beyond Villa'sJamas! Mijn goede vriend Kostas en ik heffen onze glazen zo hoog als we kunnen. Op het goede leven op Lefkas roep ik uitgelaten. Daarna genieten we van al het lekkers op tafel: olijven, kip, schapenkaas, zongerijpte tomaten, sardientjes en heerlijk vers brood.

Vanmiddag kocht ik op het kleine marktje van Agios Nikitas lokale producten voor een mezedes, een proeverij van Griekse hapjes. Ik kon me toen nog niet bedenken dat ik daarvan zou genieten op misschien wel het mooiste plekje van Lefkas. Kostas en ik reden over een steil weggetje tot we niet meer verder konden. En dat wilden we ook niet, want voor ons lagen drie traditioneel gebouwde villas: Beyond Villa\'s.

Minutenlang liep ik ademloos rond. Al snel ontdekte ik dat elke villa een privézwembad heeft, beschikt over stijlvol ingerichte kamers en dat het strand van Mylos op een steenworp afstand ligt. Ik kon mijn ogen niet van de ongerepte rotsen houden, totdat de kruidige geur van de mezedes mij uit mijn dagdroom haalde. Kom Eliza, wij gaan proeven van het Griekse leven. Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 665

Griekenland > Agios Nikitas > Vakantiehuis Nature Villas
Vakantiehuis Nature VillasIn het havenplaatsje Agios Nikitas loop ik langs talloze bootjes. Vredig dobberen ze in het heldere groenblauwe water, terwijl achter me een paar gezellige terrasjes liggen. Dit wordt mijn plek voor vandaag, besluit ik! Ik neem plaats op een simpel houten stoeltje en een vrolijke dame staat al snel naast me. Ze brengt me een Griekse salade en een koud wit wijntje en we raken aan de praat. Rena, zo heet ze, vertelt me over de Griekse keuken. Over haar roots op het eiland Lefkas. En over haar tante die in de heuvels van dit eiland een paar bijzondere villa\'s heeft. Je moet daar echt eens gaan kijken. Weet je wat, ik ga met je mee!

Niet veel later rijd ik met Rena de hoogte in. De kust en de gezellige terrassen zijn al snel heel wat meters lager en de rust lijkt hier in de heuvels van Lefkas te overheersen. Om me heen zie ik niets dan groen, totdat er ineens een paar villa\'s opdoemen. Dit zijn ze! De trots in Lena\'s stem is hoorbaar. We stappen uit en ik kijk om me heen. De gekleurde villa\'s die ik zie worden gesierd door Franse ramen en brede balkons. Een paar meter verderop glinstert het lichtblauwe water van een zwembad in mijn ogen. Ik loop ernaartoe en word beloond met een magisch uitzicht op de Griekse zee. Naast het zwembad staat een tafeltje gedekt. Ik zucht. Wat is het hier mooi! Zou er nog een plekje vrij zijn? vraag ik Rena. Ze zegt dat ze haar tante zal inschakelen. En ik kan alleen maar duimen. Hier wil ik de komende dagen logeren Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 600