Vakantiehuizen
Bestemming
Gebied
Sorteer
Griekenland > Adele > Vakantiehuis Eco Villas
Vakantiehuis Eco VillasNa een uur rijden over Kreta zet ik mijn auto ergens op een heuvel langs de kant. Ik plof neer onder een olijfboom. Ik kijk er nog eens goed naar. Uit welke eeuw zou de boom stammen? Ik kan alleen maar fantaseren over het jaartal. Misschien wel honderden jaren geleden Een paar minuten later ben ik verzonken in mijn boek. Een verkoelend briesje waait langs mijn gezicht wanneer er een andere auto stopt. Lekker hè, zo in de schaduw?, roept de man met zijn grote strohoed. Heerlijk, ik ben dol op zulke mooie olijfbomen, zeg ik hem. Verrast kijkt hij me aan. Dan weet ik nog een veel mooier plekje voor je!

De Griek is uitgestapt en stelt zich voor als John. Ik heb een paar villa\'s die omringd zijn door talloze olijfbomen. Ik ben er net zo dol op als jij. Het is hier vijf minuten verderop. Na een kwartier te hebben gekletst over de prachtige natuur die ik tijdens mijn vakantie op Kreta heb bewonderd, besluit ik een kijkje te nemen bij zijn verblijf: Eco Villas. Hij heeft gelijk, amper vijf minuten later arriveren we op een plek waar vijf prachtige huisjes staan, omringd door talloze olijfbomen. Ik kijk mijn ogen uit. Wat mooi! John straalt. En dan heb je het uitzicht nog niet gezien, Eliza. We lopen één van de villa\'s binnen en betreden het terras. In de tuin staat een jacuzzi met zicht op het dorpje Adele. Wie wil hier niet logeren, vraag ik me hardop af Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 495

Griekenland > Adele > Vakantiehuis Villa's Lefkothea
Vakantiehuis Villa's LefkotheaHet meest gelukkig word ik van ontdekkingen waar ik zomaar per toeval tegenaan loop. Van mooie plekjes die opdoemen na een eindeloos kronkelweggetje. Of van dorpjes waar de tijd stil lijkt te staan, zoals hier in Adele op Kreta.

Ik heb net mijn auto geparkeerd om het dorpje te voet te verkennen. Als ik door de smalle straatjes wandel, ontdek ik schattige tuintjes, historische kerken en traditionele koffiehuisjes. Het was in een van die koffiehuisjes dat ik per toeval de vriendelijke Lagoudakis Manousos tegen het lijf liep. Wat het nog mooier maakte, was dat hij ook nog eens de eigenaar van een vakantieadresje in de buurt bleek te zijn.

Als we even later langs zijn villa\'s lopen, kijk ik mijn ogen uit. Van zijn lovende woorden was niks gelogen, dat zie ik meteen! De villa\'s zijn gelegen in een ruime tuin waar je in alle rust en privacy van de omgeving kunt genieten. In elke kamer vind ik kleuraccenten op de muren en meubels die de villa een frisse uitstraling geven. Als we ons even later tegoed doen aan een glaasje wijn op het terras, weet ik het zeker. Het ontdekken van Villa\'s Lefkothea was geen toeval, het was het lot! Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 530