Vakantiehuizen
Bestemming
Gebied
Sorteer
Griekenland > Adele > Vakantiehuis Eco Villas
Vakantiehuis Eco VillasNa een uur rijden over Kreta zet ik mijn auto ergens op een heuvel langs de kant. Ik plof neer onder een olijfboom. Ik kijk er nog eens goed naar. Uit welke eeuw zou de boom stammen? Ik kan alleen maar fantaseren over het jaartal. Misschien wel honderden jaren geleden Een paar minuten later ben ik verzonken in mijn boek. Een verkoelend briesje waait langs mijn gezicht wanneer er een andere auto stopt. Lekker he, zo in de schaduw? roept de man vanonder zijn grote strohoed. Heerlijk, ik ben dol op zulke mooie olijfbomen zeg ik hem. Verrast kijkt hij me aan. Dan weet ik nog een veel mooier plekje voor je!

De Griek is uitgestapt en stelt zich voor als John. Ik heb een paar appartementen die omringd zijn door talloze olijfbomen. Ik ben er net zo dol op als jij. Het is hier vijf minuten verderop. Na een kwartier kletsen over de prachtige natuur op Kreta, besluit ik een kijkje te nemen bij zijn verblijf: Eco Villa\'s. Hij heeft gelijk, amper vijf minuten later arriveren we op een plek waar vijf prachtige huisjes staan, omringd door talloze olijfbomen. Ik kijk mijn ogen uit. Wat mooi! John straalt. En dan heb je het uitzicht nog niet gezien, Eliza. We lopen een van de appartementen binnen en betreden het terras. Vanuit de tuin hebben we zicht op het dorpje Adele. Wie wil hier niet logeren, vraag ik me hardop af Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 435

Griekenland > Adele > Vakantiehuis Villa's Lefkothea
Vakantiehuis Villa's LefkotheaHet meest gelukkig word ik van ontdekkingen waar ik zomaar per toeval tegenaan loop. Van mooie plekjes die opdoemen na een eindeloos kronkelweggetje. Of van dorpjes waar de tijd stil lijkt te staan, zoals hier in Adele op Kreta.

Ik heb net mijn auto geparkeerd om het dorpje te voet te verkennen. Als ik door de smalle straatjes wandel, ontdek ik schattige tuintjes, historische kerken en traditionele koffiehuisjes. Het was in een van die koffiehuisjes dat ik per toeval de vriendelijke Lagoudakis Manousos tegen het lijf liep. Wat het nog mooier maakte, was dat hij ook nog eens de eigenaar van een vakantieadresje in de buurt bleek te zijn.

Als we even later langs zijn villa\'s lopen, kijk ik mijn ogen uit. Van zijn lovende woorden was niks gelogen, dat zie ik meteen! De villa\'s zijn gelegen in een ruime tuin waar je in alle rust en privacy van de omgeving kunt genieten. In elke kamer vind ik kleuraccenten op de muren en meubels die de villa een frisse uitstraling geven. Als we ons even later tegoed doen aan een glaasje wijn op het terras, weet ik het zeker. Het ontdekken van Villa\'s Lefkothea was geen toeval, het was het lot! Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 520

Griekenland > Agia Galini > Vakantiehuis Palazzo Greco Villas
Vakantiehuis Palazzo Greco VillasZachtjes zet ik een Grieks muziekje aan terwijl ik onderweg ben naar mijn logeerplekje. Na iedere bocht komt de zee steeds dichterbij. Ik ben heel benieuwd waar ik terecht kom, want het uitzicht is nu al prachtig! Als ik bijna niet meer verder kan rijden, zie ik het bordje \'Palazzo Greco Villas\' verschijnen. Wauw! Ik weet niet waar ik eerst naar moet kijken, het prachtige uitzicht over de zee of de mooie appartementen. De eigenaar komt al snel naar mij toe, \'Eliza! Wat fijn om jou te zien! Heb je genoten van het uitzicht? Ik zal je naar je appartement brengen.\'

Ik open de deur van mijn appartement en mijn mond valt open. De muren zijn gebouwd van gekleurde stenen en vanaf mijn balkon heb ik uitzicht op het dorpje Agia Gilini, waar langzaam alle lichtjes aangaan. Van zo\'n uitzicht krijg ik nooit genoeg! Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 470

Griekenland > Agia Paraskevi > Vakantiehuis Vrachos Villas
Vakantiehuis Vrachos VillasAls ik op Kreta ben, staat een ontmoeting met Manos, mijn lieve Griekse gids, standaard op mijn \'to do\'-lijstje. Zijn nieuwste ontdekking is Vrachos Villas in de provincie Agios Vasilios Lampis. Dit paradijsje ligt boven op één van de heuvels die het plaatsje Agia Paraskevi omringen. Op mijn eerste ochtend begin ik de dag met een lange, stevige wandeling in de omgeving. De vogels beginnen langzaam te ontwaken en ik neem uitgebreid de tijd om naar hun vrolijke getjilp te luisteren. Ik zie de eerste zonnestralen doorbreken, geniet van het uitzicht en snuif de geur van de natuur op. Een paar uur later kom ik terug bij mijn villa, wat ik trouwens ook een plaatje vind. Het huisje is opgebouwd met uitgehakte stenen, vandaar ook de naam Vrachos, wat steen of rots betekent, zo weet ik van Manos. Moe maar voldaan plof ik neer op mijn zonovergoten terras. Voor vanmiddag plan ik maar niet al teveel dingen meer. Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 475

Griekenland > Agia Pelagia > Vakantiehuis Appartement Nymphes
Vakantiehuis Appartement NymphesIk lig bij het zwembad en verwonder me al voor de derde keer in een half uur tijd over het magische uitzicht dat ik hier heb. Alles wat ik zie, zijn talloze witte huisjes, groen landschap en de eindeloos blauwe zee. De zon schittert en achter me prijkt mijn Griekse droom. Want dat is het toch echt: witte appartementen trapsgewijs bij elkaar, blauwe luiken, de bloemen en druivenranken krioelen over de pergola. Pepy, de eigenaresse van Appartement Nymphes, loopt lachend voorbij. Ik glimlach, want ik ben dol op haar. Gisterochtend begon ik de dag in haar kantoortje vol boeken met tips en tekeningen van de kinderen die hier allemaal verbleven. De stijl van Nymphes is met recht authentiek te noemen. Proef maar. Pepy plukt wat kruiden uit de tuin voor de nieuwe gasten en vertelt hoe de natuur hier in haar puurste vorm groeit en bloeit. Ik zucht diep van geluk terwijl ik mijn boek opensla en even wegdroom. In het zwembad zwemt een man rustig zijn baantjes, een vrouw slaat een pagina van haar boek om. Langzaam dommel ik een beetje weg, maar ik doe mijn best om mijn ogen open te houden. Het is hier haast te mooi om in slaap te vallen. Vandaag geniet ik zoveel mogelijk van dit plekje, morgen vind ik mijn weg naar het strand, waar je vanuit hier in mum van tijd bent. Heerlijk Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 435

Griekenland > Agios Dimitrios > Vakantiehuis Aresti Villas
Vakantiehuis Aresti Villas

Soms vind ik plekjes waar het werkelijk te mooi voor woorden is. Zoals hier bij Aresti Villas op Zakynthos. Ik kwam er per toeval. Toen ik vanochtend bij een kraampje langs de weg een vers broodje kocht, raakte ik in gesprek met een aardige vrouw. Ze was bezig om producten te kopen voor het ontbijt van haar gasten. Vragend kijk ik haar aan. Mijn man en ik hebben een paar prachtige villa\'s hier vlakbij.

Zo nieuwsgierig als ik was volgde ik haar naar de Aresti Villas. Voor mij liggen prachtige, traditionele villa\'s met ieder een fleurige tuin. En zelfs een privézwembad! Als je wil, kan je hier best een tijdje blijven Eliza. Zo\'n aanbod sla ik natuurlijk niet af.

 

Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 375

Griekenland > Agios Leontas > Vakantiehuis Aresti Mountain Villas
Vakantiehuis Aresti Mountain VillasTegen het einde van mijn vakantie op Zakynthos stuitte ik eigenlijk per ongeluk op het Aresti Mountain Resort van de familie Stamaris. Ik had die ochtend gesnorkeld bij een van de rotsbaaien van het eiland en was daarna in een restaurantje een hapje gaan eten. Ik had mijn drankje nog niet besteld of Fenia Stamaris kwam naast me zitten. Zij bleek eigenares te zijn van een groot landgoed verderop en wist me bovendien te vertellen dat zij niet alleen haar land zelf bewerkte, maar er ook een paar luxe villa\'s verhuurde. En daar had ik natuurlijk wel oren naar!

Ik mocht mee en kreeg van Fenia meteen een rondleiding. Als je op haar gigantische landgoed rondwandelt zie je meteen de liefde die de familie heeft voor het eiland. De oude boerderij is in originele staat hersteld en de villa\'s, die ieder een eigen tuin en zwembad hebben, zijn opgetrokken volgens de lokale architectuur. De rode aarde is vruchtbaar, olijven, wijnstokken en fruitbomen groeien volop en het land geurt heerlijk naar tijm en salie. Wat een ruimte en rust! Er zat dan ook niets anders op dan mijn vakantie een beetje te verlengen. Want een weekje op deze wonderschone plek mocht ik natuurlijk niet missen! Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 525

Griekenland > Agios Leontas > Vakantiehuis Boschetto Villas
Vakantiehuis Boschetto Villas\'Welkom op het mooiste plekje van Zakynthos. Als je hier eenmaal bent geweest, wil je nooit meer weg\'. Met dit warme welkom heeft Pepos, van wie ik de sleutel van mijn villa krijg, direct mijn nieuwsgierigheid gewekt en hart gestolen.

Datzelfde geldt voor Boschetto Village, een uitgestrekt en bosrijk gebied waar de schitterende villa\'s van Pepos liggen. De villa\'s zijn allemaal gebouwd van natuursteen, hout en ijzer. Het oogt heel landelijk maar toch ook erg gemoedelijk. Ik bewonder de hoge bruine luiken naast de grote ramen en de felrode plantjes in de terracottapot bij mijn voordeur. Erg uitnodigend! Als ik de villa binnenstap, dringt het pas écht tot me door: dit is inderdaad heel mooi...

Drie dagen lang geniet ik volop van alle luxe in en rond mijn villa. Ik kom heerlijk tot rust. De vierde dag trek ik erop uit om de omgeving te verkennen. Die is ruig en erg bergachtig maar daar heeft mijn auto gelukkig geen moeite mee. Ineens zie ik in een glimp het bordje \'Porto Roxa Strand\' voorbij flitsen. Ik stop en keer om. Daar wil ik zeker een kijkje nemen. Het strand lijkt stil en verlaten, maar ineens hoor ik iemand vrolijk lachen. Ik zie een paar kinderen vanaf een ouderwetse duikplank een sprong in zee maken. Dit is pure nostalgie en ik heb gelijk zin om hetzelfde te doen. Na mijn duik en een uurtje snorkelen in het helderblauwe water, stap ik weer in mijn auto. Ik maak op weg naar huis nog een tussenstop in een klein dorpje om wat vis, een fles wijn en een stokbrood te kopen. Ik heb best trek gekregen van dat zwemmen en kan niet wachten om straks op mijn eigen terras de barbecue aan te steken. Wat een luxe! Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 475

Griekenland > Agios Nikitas > Vakantiehuis Agios Nikitas Villas
Vakantiehuis Agios Nikitas VillasNa het dorpje Agios Nikitas is het nog 1,2 kilometer bergopwaarts richting mijn thuis voor deze week: Agios Nikitas Villas. Oftewel: de twaalf sfeervolle villa\'s van mijn goede vrienden Irini en Andreas!

Na mijn aankomst en een ouzo later, besluiten we een wandeling te maken langs hun twaalf domeinen. Even later blijft Andreas stilstaan. \'Welke van de twaalf?\' Andreas lacht en ik kijk hem vragend aan. \'In welke wil je verblijven?\' Ik heb geen idee, bedenk ik me, ze zijn echt allemaal even mooi. \'Kies een getal\' en hij doet zijn handen achter zijn rug. Ik twijfel. \'Vijf!\' en stiekem vind ik het toch een beetje spannend. Andreas juicht en maakt een \'volg mij\'- gebaar waarop ik nog nieuwsgieriger achter hem aanloopt. \'Myrtia, aangenaam\' en hij wijst trots richting de villa. Myrtia is namelijk een van de twaalf.

Als Andreas even later mij de sleutel overhandigt en me vooral op het hart drukt nog even langs te komen voor tips in de buurt, onderbreek ik hem. \'Dus nummer vijf was goed geantwoord?\' Andreas lacht. \'Alles was goed geweest!\' Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 565

Griekenland > Agios Nikitas > Vakantiehuis Beyond Villa's
Vakantiehuis Beyond Villa'sJamas! Mijn goede vriend Kostas en ik heffen onze glazen zo hoog als we kunnen. Op het goede leven op Lefkas roep ik uitgelaten. Daarna genieten we van al het lekkers op tafel: olijven, kip, schapenkaas, zongerijpte tomaten, sardientjes en heerlijk vers brood.

Vanmiddag kocht ik op het kleine marktje van Agios Nikitas lokale producten voor een mezedes, een proeverij van Griekse hapjes. Ik kon me toen nog niet bedenken dat ik daarvan zou genieten op misschien wel het mooiste plekje van Lefkas. Kostas en ik reden over een steil weggetje tot we niet meer verder konden. En dat wilden we ook niet, want voor ons lagen drie traditioneel gebouwde villas: Beyond Villa\'s.

Minutenlang liep ik ademloos rond. Al snel ontdekte ik dat elke villa een privézwembad heeft, beschikt over stijlvol ingerichte kamers en dat het strand van Mylos op een steenworp afstand ligt. Ik kon mijn ogen niet van de ongerepte rotsen houden, totdat de kruidige geur van de mezedes mij uit mijn dagdroom haalde. Kom Eliza, wij gaan proeven van het Griekse leven. Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 645

Griekenland > Agios Nikitas > Vakantiehuis Nature Villas
Vakantiehuis Nature VillasIn het havenplaatsje Agios Nikitas loop ik langs talloze bootjes. Vredig dobberen ze in het heldere groenblauwe water, terwijl achter me een paar gezellige terrasjes liggen. Dit wordt mijn plek voor vandaag, besluit ik! Ik neem plaats op een simpel houten stoeltje en een vrolijke dame staat al snel naast me. Ze brengt me een Griekse salade en een koud wit wijntje en we raken aan de praat. Rena, zo heet ze, vertelt me over de Griekse keuken. Over haar roots op het eiland Lefkas. En over haar tante die in de heuvels van dit eiland een paar bijzondere villa\'s heeft. Je moet daar echt eens gaan kijken. Weet je wat, ik ga met je mee!

Niet veel later rijd ik met Rena de hoogte in. De kust en de gezellige terrassen zijn al snel heel wat meters lager en de rust lijkt hier in de heuvels van Lefkas te overheersen. Om me heen zie ik niets dan groen, totdat er ineens een paar villa\'s opdoemen. Dit zijn ze! De trots in Lena\'s stem is hoorbaar. We stappen uit en ik kijk om me heen. De gekleurde villa\'s die ik zie worden gesierd door Franse ramen en brede balkons. Een paar meter verderop glinstert het lichtblauwe water van een zwembad in mijn ogen. Ik loop ernaartoe en word beloond met een magisch uitzicht op de Griekse zee. Naast het zwembad staat een tafeltje gedekt. Ik zucht. Wat is het hier mooi! Zou er nog een plekje vrij zijn? vraag ik Rena. Ze zegt dat ze haar tante zal inschakelen. En ik kan alleen maar duimen. Hier wil ik de komende dagen logeren Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 530

Griekenland > Agios Nikolaos > Vakantiehuis Orato Villas
Vakantiehuis Orato VillasMijn goede vriendin Suus heeft het regenachtige Nederland ingeruild voor het zonnige Peloponnesos. En ik snap heel goed waarom! Terwijl ze me alle mooie plekjes van het schiereiland laat zien, voel ik elk moment de warme zon op mijn huid.

Het mooiste plekje heeft ze voor het laatst bewaard. Mijn logeeradresje Orato Villas is werkelijk schitterend. Mijn villa is luxe en comfortabel en kijkt uit over het ruige landschap en de zee. En ik heb een privézwembad! De uitstapjes naar het schattige vissersdorpje Agios Nikolaos en Gnospi, de plek waar dorpsbewoners samenkomen om te zwemmen en snorkelen, laat ik even voor wat het is. Eerst ga ik genieten van mijn nieuwe ontdekking! Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 505

Griekenland > Agios Nikolaos > Vakantiehuis Panorama Villas
Vakantiehuis Panorama VillasDe eigenaren, Manolis en Sonia, van mijn logeeradres hebben me zojuist openhartig over hun geschiedenis verteld en het verhaal van hun dertigjarige huwelijk ontroert me een beetje. Met niets zijn ze begonnen en droomden altijd al van een huis bovenop een berg, waar ze \'s avonds samen na gedane arbeid van de zonsondergang zouden kunnen genieten. In plaats van dat ene huis bouwden ze in de loop der jaren eigenhandig élf huisjes, om met nog veel meer mensen te kunnen genieten van de locatie en het leven. Manolis kent de mooiste strandjes op het eiland en Sonia heeft met enorm veel liefde de appartementen aangekleed en ingericht. De tuinen rondom de appartementen zijn prachtig aangelegd en de uitzichten over zee en de heuvelachtige omgeving zijn fenomenaal. Dus dromen kunnen uitkomen, mijmer ik. Sonia knijpt liefdevol in de hand van haar man en zegt: En nu maken wij graag die van onze gasten waar! Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 535

Griekenland > Agios Nikolaos > Vakantiehuis Strofilia Villas
Vakantiehuis Strofilia Villas\'Ik ongeduldig?\' Charis en Vivi lachen en knikken met volle overtuiging. \'Oké, oké, maar ik kon gewoon niet wachten!\' lach ik. De afgelopen jaren zit ik de twee vriendelijke eigenaren al achter hun broek aan. Waarom? Charis en Vivi waren namelijk vier villa\'s aan het bouwen op een toplocatie in het plaatsje Askou Plevra. De uitzichten zijn er magnifiek en de omgeving evenzo. Niet voor niets maken vele trekvogels hier in het plaatsje hun tussenstop bij de historische waterbron om vervolgens naar het zuiden te vliegen. Ik snap die vogels wel hoor, en ook daarom stopte ik de afgelopen jaren hier bij deze plek.

Charis is een man van precisie. En haast heeft hij niet, want hij wil dat alles perfect is en authentiek. Zijn verlossende telefoontje kwam vorige maand.

\'Kom langs, Strofilia Villas is klaar!\' Ik heb een gat in de lucht gesprongen, een rondje om mijn as gedanst en nu sta ik dan klaar om het domein Strofilia Villas te betreden. En ondanks mijn heel hoge verwachtingen, ben ik nog blijer verrast dan ik had durven dromen. Kosten nog moeite zijn gespaard bij de vier prachtige appartementen. Sowieso: de privéhuizen ademen perfectie. Vanaf de balkons of bij het zwembad: overal zie je de oneindige zee. De afwerking is subliem, de natuurlijke materialen maken het kalm en sereen. De inrichting is die van het eiland maar licht, comfortabel en gezellig. Ik stop even bij de blauwe keuken \'of wil je liever rood?\', de kandelaars staan klaar voor als de zon ondergaat. De slaapkamers zijn licht en ook hier, ramen genoeg want immers daarbuiten is de zee. Goed opletten, prent ik mezelf in, want overal waar je kijkt, is een detail dat opvalt. \'Is dat nu een trap?\' De eettafel buiten is gemaakt van traptreden en een glazen plaat. Ik glimlach. \'Details, details!\' herhaal ik. Charis lacht. \'En daar heb je tijd voor nodig!\' zegt hij trots. En hij heeft gelijk. \'Dan gaan we nu neerstrijken in de zon en om ons heen kijken.\' Vivi komt aangelopen met koele drankjes. Goed idee! Zitten en rondkijken: hier heb ik immers lang, lang op gewacht. Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 555

Griekenland > Agios Sostis > Vakantiehuis Grantzaos Villas
Vakantiehuis Grantzaos VillasDe zuidkant van Zakynthos is het meest bezochte gebied van het eiland. Met name in de zomermaanden vind je er volle terrassen en drukbevolkte stranden. Niet direct mijn favoriete vakantiebestemming, dacht ik na een dag in het bekende stadje Laganas. Maar even ten westen van Laganas stuitte ik op een heel andere kant van het eiland: Agios Sostis.

Vier eeuwen geleden zorgde Moeder Natuur voor opschudding op Zakynthos: door een aardbeving brak een stukje eiland af, waardoor even ten westen van Laganas een nieuwe eilandje ontstond.

De kleine kustplaats Agios Sostis dankt haar naam aan dit \'nieuwe\' eiland, dat sinds haar ontstaan onbewoond gebleven is. Agios Sostis is de ideale uitvalsbasis voor mensen zoals ik. Mensen die niet willen kiezen, maar op vakantie alles willen: de gezelligheid van de Griekse gastvrijheid en de schoonheid en rust van de natuur.

Tijdens mijn verblijf in de Grantzaos Villas vond ik wat ik had gezocht. In deze idyllische omgeving vol olijfboomgaarden en wilde bloemen, kun je bijna niet geloven dat Zakynthos\' belangrijkste toeristische trekpleisters op slechts een paar kilometer afstand liggen. Zeker tijdens de urenlange strandwandelingen die met name \'s ochtends vroeg en bij zonsondergang adembenemende uitzichten opleveren. In de Grantzaos Villas kun je genieten in alle rust: als op een onbewoond eiland. Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 425

Griekenland > Agios Thomas > Vakantiehuis Agroikies
Vakantiehuis AgroikiesMet mijn goede vriend en Kreta-kenner Manos heb ik al veel van het eiland mogen zien. Toch wist hij me weer te verrassen tijdens mijn laatste reis naar Kreta. Ik heb het ideale plekje voor je gevonden om tot rust te komen Eliza! Die belofte maakte nieuwsgierig. Manos reed een landgoed op. Voor me zag ik een paar bijzondere, oude huisjes. Het uitzicht vanaf deze plek is werkelijk magisch te noemen. Dit is Agroikies, het plekje van mijn vriend Giorgos! concludeert Manos. Ik glimlach. Hij weet echt hoe hij me moet verrassen.

Die middag hangen we rond het zwembad als Giorgos komt aanwandelen. Ik complimenteer hem met die fantastische plekje. Trots begint hij te vertellen. Ik ben dol op de natuur! Toen ik een plekje zocht om gasten te ontvangen, was de locatie voor mij bijna minstens zo belangrijk. Hier, bovenop de berg, geniet ik elke dag weer van het groen om me heen en het schitterende uitzicht. De omgeving is prachtig. Mocht je nog iets leuks willen doen: het schilderachtige dorpje Saint Thomas ligt hier om de hoek. En de stad Heraklion is slechts 28 kilometer verderop. Ik zucht. Wat een vriendelijke man, wat een mooi plekje Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 375

Griekenland > Agios Yiannis > Vakantiehuis Aeriko Villas
Vakantiehuis Aeriko VillasHet heeft wat voeten in de aarde gehad, want net als ik wil iedereen in de Aeriko Villas pal aan zee slapen. Maar ik zou ik niet zijn als het mij niet zou lukken.

\'Homes of distinction\', noemt de eigenaar ze. Luxe strandvilla\'s met privézwembad, een grote tuin en terrassen waar je tot laat in de avond tafelt. \'Om altijd de schoonheid en vrijheid van het leven aan zee te ervaren.\'

Ik zit onder de pergola in de schaduw van de zon. Mijn vrienden zijn alvast de weg overgestoken en in de golven gedoken maar ik zit hier nog wel even goed. Uren turen doe ik hier al dagen. Het werkt verslavend: kijken naar het beroemde strand Agios Ioannis met de kitesurfers in het water, de heuvels die in de verte kroelen en het groen dat hier het hele jaar door bloeit en groeit. Het zou me niks verbazen als Neptunes, God van de golven en stromend water, dit als het paradijs op aarde zou bestempelen.

Ik heb een ultiem strandgevoel met een villa van jewelste. Want homes of distinction zijn dit zeker. Huiselijk maar luxe met houten vloeren en banken die heerlijk zitten. Mijn bed ligt zalig en de twee badkamers geven genoeg ruimte voor al onze ochtendrituelen. Uitmuntend, zeg ik deftig en bekijk mijn villa nog eens goed. Straks ligt het zij-terras in de schaduw maar ik wil wel even de zon op mijn huid en loop naar boven naar het balkon. Als een trotste bewoonster kijk ik uit over het water en de kiters in de golven. Ik glimlach en denk aan de schoonheid van de zee en de vrijheid ook. De speciale Ionische zeewind danst door mijn haar. Je eigen luxe strandvilla aan het mooiste strand van Lefkas en de zon op je huid, zo zie je maar bedenk ik me, de aanhouder wint. Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 580

Griekenland > Agrilia > Vakantiehuis Archontiko Koutsis
Vakantiehuis Archontiko KoutsisAl op de eerste dag van mijn verblijf voelde ik dat er iets anders dan anders was. De drie villa\'s van Archontiko Koutsis hadden iets bijzonders. Alsof deze pas gebouwde villa\'s een veel ouder verleden hadden. Eigenaar Kostas begon te glimmen toen ik hem voorzichtig vroeg het verhaal achter de villa\'s en begon vol trots te vertellen over zijn levenswerk.

Eeuwenlang al is het land in handen van de familie van Kostas. Als kleine jongen kwam hij er vaak op bezoek bij zijn overgrootvader. Tot de aardbeving van 1953, toen honderden huizen op het eiland onherstelbaar werden verwoest. Zo ook het bezit van Kostas\' familie: niets was er over. Decennia lang lag het landgoed er verlaten bij. Toen Kostas enkele jaren geleden de kans kreeg om een luxe vakantieverblijf op te starten, hoefde hij niet lang na te denken. Op het landgoed van zijn voorvaderen heeft hij drie villa\'s gebouwd, precies zoals hij zich kon herinneren uit zijn kinderjaren. Met alle mogelijke moderne voorzieningen, maar de details zijn allemaal even authentiek: de natuurlijke materialen, de kleuren, de speciaal op maat gemaakte meubelen. Die Kostas heeft het maar goed voor elkaar: in zijn villa\'s laat hij de gelukkigste jaren uit zijn jeugd herleven. Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 415

Griekenland > Akrogiali > Vakantiehuis Villavia
Vakantiehuis VillaviaHet is altijd spannend om een gloednieuw gebouwde accommodatie voor het eerst te bezoeken. Maar als ik het hek van Villavia binnenloop, weet ik direct dat het de moeite waard is. Het uitzicht vanaf hier op de Golf van Messinia is adembenemend! De drie villa\'s op het terrein zijn uit traditionele steensoort opgetrokken, waardoor ze perfect in hun omgeving passen. Mag ik? Nieuwsgierig vraag ik mijn gastheer toestemming om een van de villa\'s van binnen te bekijken. Als hij de deur openzwaait, kan ik niet anders dan goedkeurend knikken. Het huis is ingericht met moderne materialen en in prachtige, lichte kleuren geschilderd. Vanaf de veranda ontdek ik in de tuin het zwembad en de authentieke houtoven om vanavond lekker te barbecueën. Prima, lach ik naar de trotse eigenaar, die me afwachtend aankijkt. Hier wil ik wel een paar dagen blijven! Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 500

Griekenland > Almyrida > Vakantiehuis Villa Ellotis Almyrida
Vakantiehuis Villa Ellotis AlmyridaEindeloos veel witte huisjes en een paar kleine strandjes... Mijn eerste indruk van het typisch Griekse dorpje Almyrida is meteen goed! Ik doorkruis smalle straatjes zonder echt een plan te hebben. Gewoon lekker dwalen. Heerlijk vind ik dat. Na weer een keer linksaf te slaan, kom ik opnieuw uit bij het smalle strand van Almyrida. Daar zie ik een gezellig barretje genaamd Nikitas. Bij een taverne pal aan zee zoek ik een plekje. Ik kijk om me heen en zie nu pas hoe bijzonder dit dorpje gebouwd is. Sommige woningen staan gewoon in zee gebouwd. Een soort klein Venetië.

Na een smaakvolle Griekse salade besluit ik nog wat verder te slenteren. Precies wanneer het lijkt of ik het einde van het dorp bereik, zie ik een prachtige woning. Op de deur lees ik dat het een gastenverblijf is. Mijn nieuwsgierigheid wint en ik besluit aan te kloppen. Een jonge man doet open en stelt zich voor als Stratis, de eigenaar. Welkom! begroet hij me enthousiast. Het is bijna een gek gevoel, maar meteen voel ik me hier thuis. Alsof ik hier vaker ben geweest.

Stratis leidt me trots door zijn adresje. Nu komt het beste zegt hij wanneer we een gang doorlopen. Hij opent de deur naar buiten. In de tuin van de villa staat een jacuzzi, met het mooiste uitzicht van de hele villa. Samen kijken we uit op het dorpje terwijl ik in de verte de zee hoor ruisen. Ik blijf logeren! zeg ik Stratis. Hij glimlacht en pakt een wijntje. Yamas! Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 495

volgende pagina >>