Vakantiehuizen
Bestemming
Gebied
Sorteer
Cyprus > Ghoudi > Vakantiehuis Charma House
Vakantiehuis Charma House\'De charme van Cyprus!\' lach ik van oor tot oor. Want eenmaal aangekomen bij het eeuwenoude Charma House, mét uitzicht op het beschermde natuurgebied Akamas en het dorpje Goudi, kan ik niet anders zeggen dan dat charme oftewel Charma er met de scepter zwaait.

Het typisch Cypriotische landhuis was al jaren in het bezit van de familie Cacoyiannis. Ze verbouwden er producten op het land en leefden er het rustige leven dat Goudi rijk is. Op een dag besloot de vriendelijke gepensioneerde Savvas het stokje van zijn moeder over te nemen en het huis te renoveren. Mét behoud van de eeuwenoude stijl en gebruikmakend van materialen uit de omgeving. Hij bouwde vier charmante appartementen rond het zwembad, liet de bloemen en palmen volop bloeien in de tuin en zorgde ervoor dat er overal ramen en zitjes waren die uitkeken over het prachtige natuurgebied. Vanmorgen reed ik het plaatsje Goudi binnen en het lokale leven versierde me direct. Savvas stond me letterlijk met open armen op te wachten en meteen proefde ik van het verse fruit van het land van zijn familie. Ik mocht een appartement uitkiezen, maar allemaal waren ze even mooi met de houten plafonds en inrichting in de sfeer van het eiland.

En nu sta ik hier, bij het zwembad. Voor me prijkt de vallei tot aan Chrysochou Bay. \'Hier zat ik als jongetje uren te turen en te dromen over wat ik later worden wilde,\' lacht Savvas. Hij wijst in de verte en vertelt over de mooiste wandelroutes en ongebaande paden.

\'Charme house!\' glimlach ik als de wind zacht door mijn haar waait. \'Charma, met een a,\' verbetert Savvas, maar dan ziet hij me glimlachen. \'Charme house,\' herhaalt hij lachend. En hij heeft helemaal gelijk. Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 410

Cyprus > Ghoudi > Vakantiehuis Leonidas Village Houses
Vakantiehuis Leonidas Village Houses\'Gezellig\', zei ik tegen mijn Cypriotische vrienden aan zee. Ze probeerden het na te zeggen, maar telkens lachten we samen om hun uitspraak van dit Hollandse woord. \'Wat betekent het?\' En na mijn uitleg zeiden ze: \'Dat klinkt als de plek van Marina Sofocleous.\' Oftewel vijf mooie appartementen genaamd Leonidas Village Houses.

Ik sprong op en tien minuten later reed ik het dorpje Ghoudi binnen. Aan de rand van dit pittoreske plaatsje ligt Leonidas Village Houses met een prachtig uitzicht over de valleien met sinaasappelbomen. Via de poort kom je binnen in het domein van Marina. De 19e eeuwse huizen rondom het zwembad zijn recent gerenoveerd en omgetoverd tot mooie appartementen. En zoals bij zoveel Cyprioten zie je hier de trots van hun eiland terug: in de authentieke materialen, natuursteen, die mooie natuurlijke kleuren en dat donkere hout. Slapen kan in een hemelbed en via de houten luiken kijk je uit over het glooiende landschap. Toch is het ook modern, comfortabel en ja, heel huiselijk. Hier wil je binnenkomen en blijven. Na een rondkijkje met mooie verhalen van Marina, besloot ik dat dan ook te doen.

En nu lig ik aan het zwembad. De andere gasten kletsen wat, spelen in het water of dromen weg in de zon. Marina komt aanlopen en vraagt of ik al helemaal gesetteld ben. Ik knik en dan stelt ze de vraag: \'Zullen we vanavond een kopje koffie drinken?\' Ik lach en kan alleen maar dit antwoorden: \'Dat lijkt me heel gezellig!\' Aangeboden via Eliza was here.
vertrek op diverse datumsper week v.a.
€ 425